Procurorul Marius Iacob: "Cazul de la Maternitatea din Giuleşti este unic având în vedere vârsta victimelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul şef al Secţiei de Urmărirea Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetul instanţei supreme, Marius Iacob, a afirmat, joi, că, din punctul de vedere al Ministerului Public, cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti este unic, având în vedere vârsta victimelor.

Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere „conţin elemente relevante pentru anchetă“, a spus procurorul Marius Iacob, dar ele nu sunt dezvăluite deocamdată pentru ca cei implicaţi să nu-şi formuleze declaraţiile în funcţie de acestea şi să nu-şi pregătească alibiul.  

UPDATE 16.12: Până acum există indicii că mai multe persoane, atât din spital cât şi din afara lui, au încălcat atribuţiile de serviciu şi regulamentele. spitalului. Am cerut de la Ministerul Sănătăţii cât şi de la maternitate regulamentele de funcţionare, ordinele emise de ministru şi fişele de post. 

Printre cei şase bebeluşi care sunt încă în viaţă sunt două perechi de gemeni.

UPDATE 16.10:„Imaginile filmate de cele opt camere de supraveghere din interiorul spitalului au fost vizualizate deja.Pentru aceasta, a existat o autorizaţie de la judecător pentru ca SRI să facă percheziţia informatică. Parte din imagini vor fi puse la îndemâna opiniei publice în curând.

Până acum au fost audiate 25 de persoane: cadre medicale, personal auxiliar, angajaţi şi reprezentanţi ai firmelor care au instalat aparatura medicală şi aerul condiţionat, precum şi părinţii care se aflau în spital atunci când s-a întâmplat targedia.

UPDATE 16.04 Marius Iacob: „ Mâine vor fi examinate toate utilajele din salon. Institutul de Tehnologie de la SRI va efectua o percheziţie informatica“.

UPDATE Noi date vor fi disponibile la ora 16.00

Procurorul M. Iacob urmează să prezinte noi date în cazul incidentului de la maternitatea Giuleşti din Capitală.

UPDATE Legiştii au încheiat ancheta

Părinţii bebeluşilor decedaţi în urma incidentului de la Maternitatea Giuleşti sunt aşpteptaţi să ridice trupurile micuţilor, după ce medicii legişti au finalizat ancheta şi sunt gata să o predea procurorilor.

Unul dintre părinţi este aşteptat pentru a da detalii anchetatorilor.

Citiţi şi:

FOTO/ Maternitatea fără scară de incendiu nu mai are autorizaţie de funcţionare de 15 ani

Încă un bebeluş ars în incendiul de la Maternitatea Giuleşti a murit

Principala ipoteză urmarită este a unui incendiu, nu a unei explozii, a declarat joi Radu Gavriş. Şeful Omoruri a mai precizat că ancheta la faţa locului va fi gata mâine şi că, deocamdată, nu a fost finalizată nicio expertiză.

Potrivit lui Garviş, probele ADN au fost recoltate, iar rezultatele vor fi comunicate astăzi părinţilor bebeluşilor prinşi în tragedia de la Maternitatea Giuleşti.

Cu privire la asistenta responsabilă de salonul de Terapie Intensivă din cadrul maternităţii, Radu Gavriş a declarat că, întra-adevăr, a lipsit câteva minute din salon, dar că se afla la acelaşi etaj (etajul 2). Legat de informaţiile speculate în presă, Gavriş a explicat că va fi analizată declaraţia asistentei şi, împreună cu alte probe, se va ajunge la o concluzie în cazul ei.

Declaraţiile şefului Serviciului Omoruri survin în contextul decesului celui de-al cincilea bebeluş rănit în urma incendiului izbucnit luni seară, la maternitatea Giuleşti din Capitală.

Potrivit celor mai recente informaţii, starea unuia dintre cei şase copii rămaşi în viaţă s-a agravat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite