Recepţie la Ambasada României cu ocazia vizitei în SUA a ministrului Apărării Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Ambasada României în SUA
FOTO Ambasada României în SUA

Ambasada României în Statele Unite ale Americii a găzduit marţi o recepţie cu ocazia vizitei în SUA a delegaţiei Ministerului Apărării Naţionale conduse de ministrul Mihai Fifor.

Evenimentul, organizat cu sprijinul American-Romanian Business Council, a reunit reprezentanţi ai Departamentului de Stat, Departamentului Apărării, ai industriei de apărare americane, precum şi ai think-tank-urilor din capitala americană, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Washington.

Cu acest prilej, ambasadorul George Cristian Maior a subliniat importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite aflat în acest an la cea de-a XX-a aniversare şi, în mod special, continuarea dezvoltării acestuia pe toate dimensiunile sale - securitate şi apărare, economică şi relaţii inter-umane, conform misiunii diplomatice române.

„Parteneriatul dintre România şi SUA este puternic şi evidenţiază angajamentul celor două ţări pentru securitatea comună, pentru a răspunde împreună ameninţărilor de securitate regionale, dar şi pentru a consolida relaţia transatlantică. Dimensiunii politico-militare robuste a relaţiilor bilaterale i se adaugă o componentă economică semnificativă, cu efecte benefice pentru ţara noastră“, a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

Ministrul Mihai Fifor a evidenţiat decizia României de alocare a 2% din PIB pentru apărare în 2017 şi de a menţine acest nivel pentru următorii 10 ani, concomitent cu derularea unor programe importante de înzestrare şi modernizare a forţelor armate care să implice parteneriate între industriile de apărare ale celor două ţări. Totodată, ministrul apărării a subliniat excelentele întrevederi avute cu oficialii americani, cu secretarul apărării James Mattis, dar şi cu adjunctul consilierului pentru securitate naţională al Preşedintelui SUA, Ricky Waddell, potrivit comunicatului.

Directorul Agenţiei pentru Cooperare în domeniul Apărării şi Securităţii, generalul-locotenent Charles Hooper, a mulţumit României pentru angajamentul alături de SUA în planul securităţii, inclusiv în Afganistan şi în alte teatre de operaţii. De asemenea, a subliniat ca prioritate întărirea cooperării bilaterale, România fiind un prieten şi aliat de încredere al SUA. Generalul-locotenent Hooper a transmis condoleanţe părţii române pentru sacrificiul militarului român Mădălin Stoica în cursul unei misiuni în Afganistan.

Vizita ministrului Apărării Naţionale continuă în zilele următoare şi va include întrevederi cu membri ai Congresului SUA, precum şi cu reprezentanţi ai companiilor din industria de apărare, informează Ambasada României la Washington.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite