Rise Project: Alina Bica, implicată în zootehnie în Costa Rica

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Bica
Alina Bica

O anchetă a Rise Project arată că fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, plecată de mai mult timp în Costa Rica, este trezorierul firmei ASP Centroamerica Sociedad Anonima, deţinută de soţul său, Mircea Octavian Bica, şi de fostul său client Călin Silviu Pop, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare.

În urmă cu trei săptămâni, patru români au înregistrat în Costa Rica firma ASP Centroamerica Sociedad Anonima, al cărui obiect de activitate este prestări servicii, import-export, agricultură şi creşterea animalelor, dezvăluie Rise Project.

Toţi patru sunt sau au fost implicaţi în scandaluri de corupţie în România. Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, este trezorierul companiei în timp ce soţul ei, Mircea Octavian Bica, şi el trimis în judecată în România într-un dosar de fraudă instrumentat chiar de către DIICOT, este unul dintre acţionari.

Al treilea acţionar este omul de afaceri Călin Silviu Pop, condamnat definitiv, în 2013,  la doi ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală şi executare de lucrări miniere fără licenţă. Pop este inculpat acum într-un alt dosar aflat pe rolul instanţei din România. Este vorba despre dosarul de corupţie al primarului din Braşov, George Scripcaru. Pop l-a denunţat pe Scripcaru în acest dosar. El a descris procurorilor cum firma sa din România a câştigat contracte pe bani publici în schimbul cumpărării de materiale electorale şi de pachete de mâncare pentru campania lui Scripcaru din 2012. 

Contactul local al familei Bica şi al lui Pop în Costa Rica este un alt român, Mihai Rădulescu. Acesta a dobândit şi cetăţenie costaricană după ce s-a căsătorit cu localnica Josselyn Auxiliadora Granizo Garcia, în vara lui 2012.

Anterior mutării în Costa Rica, Rădulescu a fost director general al Electrica Serv SA, companie care asigură întreţinerea liniilor electrice în România. El a fost implicat în multe scandaluri şi acuzat, între altele, că a bătut-o, în mai 2008, pe şefa serviciului juridic din Electrica Serv în sediul acestei companii. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite