Scandalul DIPI. Dragoş Tudorache, ministrul de Interne: Există cadru legal pentru desecretizarea documentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne Dragoş Tudorache a arătat că există cadru legal pentru desecretizarea documentelor cerute de DNA, ceea ce fostul ministru Petre Tobă a refuzat să facă.

„Din punctul meu de vedere există cadru legal pentru desecretizarea documentelor. Trebuie parcurşi anumiţi paşi în desecretizare. Există, tocmai că există un cadru legal foarte bine definit raportat la etapele care trebuie urmate. Suntem acum în lucru, ne-a venit în mod formal cererea din partea DNA pentru desecretizare. Suntem acum în lucru urmând aceste etape care trebuie parcurse şi eu sper ca în cel mai scurt timp să fim în măsură să răspundem cererii DNA“, a declarat Dragoş Tudorache, într-un interviu pentru Mediafax.

Petre Tobă, succesorul lui Gabriel Oprea la conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi-a dat demisia după ce procurorii DNA au început actele de urmărire penală pentru favorizarea infractorului pe motiv că ar fi refuzat să demareze procedurile de declasifice documentele DIPI care ar fi atestat cheltuielile nelegale din fondurile operative.

Potrivit DNA, în 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitatea sa de ministru al Afacerilor Interne, a dispus suplimentarea cu 410.000 de lei a fondurilor pentru cheltuielile operative ale DIPI şi a aprobat cumpărarea unui autoturism Audi A8 pentru "asigurarea protecţiei demnitarilor”. Banii au fost însă cheltuiţi ilegal pentru cumpărarea maşinii, în condiţiile în care puteau fi folosiţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei.

Procurorii spun că Gabriel Oprea ar fi fost ajutat în acest demers de Nicolae Gheorghe, aflat atunci la conducerea DIPI, şi de Gabriel Nicolae Pavel, care era şeful Serviciului juridic din DIPI, ambii fiind cercetaţi în dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite