UPDATE Soluţii pentru cozile de la Paşapoarte. De luni, serviciile de Paşapoarte din Capitală se mută la Mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La serviciile de paşapoarte s-au format cozi foarte mari
La serviciile de paşapoarte s-au format cozi foarte mari

Autorităţile caută soluţii pentru a elimina cozile uriaşe de la serviciile de eliberare a paşapoartelor. Responsabili din Ministerul Afacerilor de Interne se întâlnesc, miercuri, pentru a discuta despre aceste probleme.

UPDATE Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea Paşapoartelor va funcţiona, de luni, în centrul comercial Plaza România, au arătat surse din cadrul Direcţiei Generale de Paşapoarte. Anunţul a fost făcut de Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI. 

Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat, miercuri dimineaţă, o şedinţă cu directorul Direcţiei Generale de Paşapoarte (DGP), cu reprezentanţii din teritoriu şi prefectul Municipiului Bucureşti pentru a analiza cauzele care au dus la blocajele din ultima perioadă de la oficiile de paşapoarte.

În debutul reuniunii, Carmen Dan a afirmat că, pe de o parte, vrea să afle motivele care au generat această situaţie şi, pe de altă parte, vrea să fie identificate soluţii.

Recent, ministrul de Interne, Carmen Dan, care a anunţat că se lucrează la un proiect de lege pentru creşterea valabilităţii paşapoartelor. Măsura ar putea să se aplice doar în cazul persoanelor cu vârsta peste 25 de ani.

Angajaţii Serviciului de Eliberare a Paşapoartelor au ajuns să lucreze şi 12 ore pe zi pentru a face faţă fluxului de români veniţi să-şi facă paşapoarte, dar tot nu este suficient. Doar în prima săptămână a lunii august s-au depus zeci de mii de cereri de eliberare a actelor de călătorie în toată ţara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite