STS sesizează Tribunalul Militar în legătură cu incidentele de la metrou. Ce trebuie să stabilească procurorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a sesizat Parchetul Militar, care urmează să stabilească dacă operatoarea 112 care a preluat apelul tatătului primei victime a criminalei de la metrou a încălcat legea nedirecţionând apelul către Poliţia Capitalei.

„Cu privire la incidentul din data de 12.12.2017, din staţia de metrou Costin Georgian,  vă informăm că în Centrul de Primire Apeluri de Urgenţă 112 Bucureşti-Ilfov a fost recepţionat un singur apel telefonic, la ora 16:31:15, cu o durată totală de 2 minute şi 2 secunde. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a sesizat parchetul militar în vederea efectuării cercetărilor ce se impun privind eventualele încălcări ale legii de către operatoarea 112 care a procesat cazul“, precizează STS într-un comunicat.  

Reprezentanţii STS au explicat şi cum s-a procedat în cazul celui de-al doilea incident, din staţia de metrou Dristor 1, soldat cu moartea unei tinere.

„Cu privire la evenimentul din staţia de metrou Dristor 1, din seara aceleiaşi zile, facem precizarea că primul apel a fost recepţionat la ora 19:56:52 şi a fost transferat la dispeceratele de urgenţă ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti“, a mai arătat STS.

Te-ar putea interesa şi:

Cum s-a luptat să-şi salveze viaţa prima tânără împinsă în faţa metroului de criminala din Craiova

Tânăra aruncată în faţa metroului putea fi salvată dacă autorităţile reacţionau. „Am sunat la 112 şi m-au trimis pe mine să investighez”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite