UPDATE Protest spontan la Revizia de Vagoane Griviţa. Trenurile care pleacă din Gara de Nord pot avea întârzieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenurile care pleacă din Gara de Nord pot avea întârzieri
Trenurile care pleacă din Gara de Nord pot avea întârzieri

Angajaţii de la Revizia de Vagoane Griviţia au declanşat vineri un protest spontan din cauza neaprobării contractului colectiv de muncă şi a bugetului CFR Călători pentru 2017.Trenurile care pleacă din Gara de Nord pot avea întârzieri, vineri dimineaţă, din cauza grevei. Circulaţia feroviară este întreruptă între staţiile Petroşani şi Baniţa şi între staţiile Târgu Ocna şi Oneşti, trei trenuri fiind blocate în staţii.

UPDATE „Angajaţii au declanşat un protest spontan pentru că nu a fost încă aprobat bugetul CFR pentru acest an şi nu poate fi semnat noul contract colectiv de muncă, care include măriri de salarii”, au precizat reprezenanţii companiei.

Aceştia au precizat că vechiul contract a fost prelungit joi, după o întâlnire între sindicalişti şi conducerea companiei.

”Din cauza opririi voluntare a lucrului în Revizia de Vagoane Griviţa trenurile pot avea întârzieri la plecarea din Gara de Nord. Ne cerem scuze şi mulţumim pentru înţelegere”, precizează reprezentanţii CFR.

De asemenea, sunt înregistrate întârzieri ale trenurilor şi la sosire, acestea fiind determinate de condiţiile meteo şi de copaci căzuţi în diferite puncte din reţeaua feroviară.

Vineri dimineaţă, circulaţia feroviară este întreruptă între staţiile Petroşani şi Baniţa, trenurile IR 1823 Bucureşti Nord - Târgu Jiu şi IR 1821 Constanţa - Arad aşteptând remedirea defecţiunilor, dar şi între staţiile Târgu Ocna şi Oneşti, fiind afectat trenul R 5202 Suceava - Paşcani.

Totodată, CFR informează că la această oră, din cauza viscolului şi a temperaturilor scăzute, circulaţia feroviară este afectată pe Sucursalele Regionalelor Galaţi, Iaşi şi Braşov. 

Astfel, pe relaţia Adjud – Pufeşti, unde circulaţia se defăşoară doar pe firul II, între orele 1.30 – 5.20 circulaţia feroviară a fost întreruptă, deoarece locomotiva ce remorca trenul 1856 a agăţat cu pantograful un cablu care atârna de linia de contact, opt trenuri având întârzieri. De asemenea, pe relaţia Hanu Conache – Independenţa, la ora 2.06, circulaţia a fost întreruptă, deorece un fir Renel s-a rupt şi a căzut în gabaritul liniei. De la 4.50, în zonă se circulă pe firul II cu tracţiune Diesel.

Totodată, pe relaţia Paşcani – Târgu Neamţ, din cauza copacilor căzuţi pe firul de contact, circulaţia a fost întreruptă timp de aproape şase ore, astfel că trenurile vor ajunge cu întârzieri la destinaţie.

În judeţul Braşov, între Timişu de Sus şi Dârste, traficul feroviar a fost blocat aproape cinci ore, din cauza copacilor căzuţi pe firul de contact. Iniţial, traficul a fost reluat doar pe firul I, apoi s-a redeschis şi firul II.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite