Tudorel Toader: Încă nu a intrat nimeni în arhiva SIPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos / George Călin
Tudorel Toader FOTO Inquam Photos / George Călin

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precizează că încă nu a intrat nimeni în arhiva SIPA, întrucât comisia pentru această arhivă nu a fost constituită. Toader face această precizare după ce preşedintele UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan, a spus sâmbătă că „în aceste momente de nebuloasă politică o comisie formată numai din oameni numiţi politic şi sub autoritate politică intră în arhiva SIPA“.

 ”Simple precizări: 1. Comisia pentru arhiva SIPA nu a fost constituită, prin urmare încă nu a intrat nimeni în arhivă ! 2. Voi solicita CSM să se consulte cu asociaţiile profesionale, apoi să detaşeze un judecător sau procuror care, timp de trei ani, să facă parte din comisia pentru arhiva SIPA !”, a scris duminică Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele UNJR, judecătoarea Dana Gîrbovan, a scris sâmbătă pe Facebook că "în aceste momente de nebuloasă politică o comisie formată numai din oameni numiţi politic şi sub autoritate politică intră în arhiva SIPA şi au, implicit, acces necontrolat la informaţiile de acolo" şi a întrebat noua conducere a SGG cine din această instituţie, după publicarea HG 410/2017, a intrat în arhiva SIPA şi pe cine va delega să intre mai departe în arhivă.

Noul şef al SGG, fostul premier Victor Ponta, i-a răspuns lui Gîrbovan asigurând-o că "absolut nicio decizie nu va fi luată fără o serioasă consultare cu reprezentanţii magistraţilor".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite