Udrea, la DNA pentru prelungirea controlului judiciar în dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Fostul deputat Elena Udrea a venit vineri la DNA, pentru ai fi prelungită măsura controlului judiciar în dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2009, în care acuzată de spălare de bani şi instigare la luare de mită.

Elena Udrea a plecat în jurul orei 17.15 de la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a stat aproximativ 20 de minute. La ieşirea din sediul DNA, Elena Udrea a spus că procurorii i-au adus la cunoştinţă că i-a fost prelungită măsura controlului judiciar, potrivit News.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au audiat, vineri, în calitate de martor, pe fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, acesta declarând la ieşire că a dat declaraţii în dosarul Elenei Udrea, vizând finanţarea campaniilor electorale.

„E vorba de dosarul doamnei Udrea, dar concret nu ştiu precis cine ce a finanţat. În mod normal e organizaţia Sectorului 1. PDL în Bucureşti era organizat în filiale de sector plus organizaţia Capitalei. Cred că se investighează cultura finanţărilor ciudate ale tuturor partidelor, pentru că este evident că până la ultima rundă de alegeri a fost o imensă problemă legată de costurile campaniilor electorale şi, dacă aveţi memorie bună, este o problemă pe care eu am semnalat-o din 2008“, a spus Paleologu.

Urmăriţi penal

Elena Udrea este urmărită penal de DNA pentru cinci infracţiuni de spălare de bani în cazul campaniei prezidenţiale din 2009, precum şi pentru două infracţiuni de instigare la luare de mită.

În acelaşi dosar a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, fiind acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani.

Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză sunt cercetaţi Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite