VIDEO Un turist român a fost împuşcat la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat înarmat a deschis focul lângă Empire State Building duminică, rănind o persoană pe care o urmărea, precum şi alţi doi trecători, unul fiind turist român

Cel care a deschis focul şi prietenul său mergeau către bulevardul Fifth Ave şi în faţa magazinului de băuturi "Herald Square Spirits" au început să se certe, potrivit unor surse din Poliţie. 

Unul dintre ei a scos un pistol şi a tras mai multe focuri de armă, rănind doi martori şi un turist român care ieşea din magazin.

Surse din poliţie au identificat victimele: Abdoulaye Kane, în vârstă de 25 de ani; Ahmend Kabia, de 43 de ani, şi Adrian Burduja, în vârstă de 29 de ani, arată nydailynews.com.

Este vorba de Abdoulaye Kane şi Ahmend Kabia care se aflau în faţa magazinului când au fost împuşcaţi fiecare în braţ. Românul Adrian Burduja încerca să se urce pe bicicletă când a fost atins de un glonţ în spate. 

Toţi trei au fost transportaţi al spitalul Bellevue în stare stabilă. 

Ce spun martorii

Martorii au declarat că  astfel de cazuri nu s-au prea întâmplat în cartier.  “Nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Este o zonă liniştită. Locuiesc aici de patru ani. Dar există un terminal de autobuze la capătul străzii şi s-a schimbat dinamica cartierului", a spus o femeie, care a vrut să-şi păstreze anonimatul. 

Un alt martor, David Markovich, în vârstă de 28 de ani, a declarat că "una dintre victime  părea a fi în stare destul de gravă. Se pare că a fost împuşcat în abdomen şi pierdea masiv sânge". 

Anthony Raj, în vârstă de 40 de ani, care lucrează la magazinul de băuturi a declarat că,  la un moment dat,  a auzit cinci focuri de armă.

"Când am auzit împuşcătirile, am fugit în faţă. O victimă ... a căzut în faţa uşii mele", a declarat Raj  care a precizat că victima sângera în zona şoldului.

"Mi-a cerut să sun 911(numărul de apel de urgenţă în SUA- n.r.)", a continuat vânzătorul adăugând că rănitul, şocat, îi spunea tot timpul că a fost împuşcat.  

Inspectorul adjunct Robert Hanson  de la NYPD a declarat într-o conferinţă de presă că detectivii poliţiei din New York caută acum “doi bărbaţi de culoare îmbrăcaţi cu haine de negre. Cel care a tras şi un alt suspect au fugit spre est pe strada 34". 

MAE monitorizează cazul

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că monitorizează starea lui Adrian Burduja. ''Consulatul General al României la New York urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs în data de 21 ianuarie 2018, la New York, ca urmare a unei altercaţii stradale cu focuri de armă, soldată cu rănirea a trei persoane, dintre care un cetăţean român. Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru confirmarea datelor de identitate ale cetăţeanului, precum şi situaţia actuală a acestuia. Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţi, cetăţeanul român a fost transportat în regim de urgenţă la un spital din proximitate, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, starea sa de sănătate fiind stabilă. Consulatul General al României monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine contactul neîntrerupt cu autorităţile şi acordă asistenţă consulară în funcţie de solicitări'', precizează MAE.

    

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite