VIDEO Lui Rumburak i s-a înfundat în Capitală după ce a furat un căţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un căţel din rasa Yorkshire Terrier şi 500 de lei. Este prada cu care s-a ales celebrul interlop Rumburak, după a intrat în casă peste doi bucureşteni, pe care i-a tâlhărit.

Nu este vorba despre personajul din serialul cehoslovac pentru copii Arabela, ci de un temut infractor care terorizează de ani de zile Timişoara. Acum, Rumburak, pe numele său din buletin Travis Pleşan (43 de ani), şi-a încercat norocul în Capitală. A jefuit doi bucureşteni, dar nu a apucat să ajungă prea departe pentru că a fost capturat în acest moment aflându-se în Arestul Central al Poliţiei Capitalei. 

Cum a fost prins

„Cercetările au fost declanşate în data de 10 aprilie, când, în jurul orei 4.30, poliţiştii Secţiei 14 au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, un bărbat necunoscut a pătruns în apartament şi, sub ameninţarea cuţitului, i-a deposedat pe el şi pe prietena sa de o sumă de bani şi de un câine de rasă“, precizează Poliţia Capitalei. 

Oamenii legii l-au identificat rapid pe tâlhar pentru că victimele sale îl cunoşteau din vedere. Travis Pleşan a fost dat în urmărire, iar o informaţie primită de anchetatori s-a dovedit a fi decizivă pentru capturarea tâlharului. Astfel, poliţiştii au aflat că Rumburak încearcă să se refugieze la Timişoara, localitatea de baştină. La doar trei zile de la jaf, Travis Pleşan a fost interceptat pe şoseaua de centură a Craiovei. Maşina acestuia, un autoturism BMW, a fost blocată de mascaţii de la Operaţiuni Speciale.

Travis Pleşan este cercetat acum de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 pentru tâlhărie calificată. Câinele furat nu a fost găsit încă.

Cine este Rumburak

Originar din Berzeasca (judeţul Timiş), Travis Pleşan este un interlop extrem de periculos, implicat în mai multe răfuieli între bande rivale, dar şi în jafuri în ţară şi străinătate. El a fost condamnat de mai multe ori pentru tâlhărie, ultraj şi furt calificat. Porecla „Rumburak“ i se trage de la fizicul său impunător, interlopul chiar neavând nevoie de cuţit ca să-şi „convingă“ victimele să-i dea banii.

Individul terorizează Timişoara de ani de zile, alături de alţi interlopi cunoscuţi din zonă, precum Sorin Udrea, supranumit „stăpânul Timişoarei“ sau fraţii Caius şi Darius Gazibara. 

Rumburak nu ezită să atace nici poliţişti. La început de aprilie 2014, Travis Pleşan a fost oprit în trafic de un poliţist pentru un control de rutină. Deranjat, interlopul l-a lovit cu capul în gură agentul care l-a oprit, după care a fugit de la faţa locului, iar urmărirea s-a lăsat cu focuri de armă trase de oamenii legii.

Alături de alţi interlopi, Pleşan a speriat şi Europa. Rumburak şi complicii săi sunt autorii mai multor jafuri în Italia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite