Vlad Cosma susţine că are dovezi privind influenţarea martorilor de DNA. A fost publicată o nouă înregistrare audio a fostului deputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat PSD Vlad Cosma a continuat, duminică seară, la Antena 3, seria acuzaţiilor lansate la adresa procurorilor, de această dată susţinând că martorii sub acoperire sunt instruiţi să ofere declaraţii false.

În sprijinul acestor afirmaţii, Vlad Cosma a venit cu două fotografii despre care susţine că reprezintă dovada că un poliţist de la DNA Ploieşti se afla în camera de la Înalta Curte în care el ar fi trebuit să facă o mărturie, pentru a-i influenţa declaraţia.

„Am dat o declaraţie într-un doar pe care ulterior nu am vrut să o mai susţin. I-am zis lui Onea (n.red. şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea) că nu mai vreau şi, pentru a mă determina să susţin în instanţă declaraţia, m-a trimis într-o cameră a martorilor protejaţi cu doamna Gabriela Florea (poliţist DNA Ploieşti) pentru a mă influenţa“, a declarat Vlad Cosma la Antena 3. 

Din spusele sale, poliţista DNA nu ar fi trebuit să se afle în acea cameră şi se ascundea de camera video care transmitea imaginile în instanţă.

image

FOTO capturi Antena 3 cu imaginile prezentate de Cosma drept dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale 

„A stat ascunsă pentru a nu se vedea că e acolo. Când martorii sunt audiaţi la Înalta Curte, ei (poliţiştii DNA) stau ascunşi să nu fie filmaţi de judecători că influenţeză martorii. Mi se pare grav că aceşti poliţişti şi procurori din plângerea mea nu se mulţumesc cu fabrica declaraţiilor în sediul lor, ci au acest tupeu de a merge inclusiv în instanţă pentru a ticlui şi acolo declaraţiile, să fie siguri că nişte oameni sunt condamnaţi. 

Cum se pot apăra oamenii din această ţară, dacă Florea Gabriela se ascunde de judecători şi influenţează martorii? Am realizat o fotografie când sala era goală şi încă una în care este ocupată. În acest timp, dânsa stătea pe WhatsApp cu Onea şi spunea că eu nu vreau să declar ce le trebuie lor“, a continuat acuzaţiile Vlad Cosma. 

El a acuzat că îi erau prezentate dinainte întrebările pe care urma să le primească şi că era instruit cum trebuie să răspundă în prezenţa avocaţilor.

O nouă înregistrare audio a lui Vlad Cosma, în care procurori de la DNA Ploieşti l-ar fi învăţat ce să spună în dosarul lui Volosevici

O nouă înregistrare audio a lui Vlad Cosma a fost difuzată duminică seara de Antena 3, în care ar fi discuţii între procurori de la DNA Ploieşti şi fostul deputat, acesta fiind învăţat ce să spună în dosarul fostului primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

În înregistrare ar fi vocile şefului DNA Ploieşti de atunci, Lucian Onea, şi ale procurorilor Giluela Deaconu şi Gabriela Florea.

”În înregistrări este vorba despre dosarul fostului primar al Ploieştului, domnul Volosevici. Dosarul care s-a pregătit împotriva dânsului era ca să nu mai candideze pentru funcţia de primar al oraşului Ploieşti”, a declarat Vlad Cosma la Antena 3.

Înregistrarea ar fi din primăvara anului 2016, înainte ca Vlad Cosma să fie audiat în calitate de martor în dosarul lui Volosevici, iar procuroarea Giluela Deaconu l-ar fi învăţat cum să răspundă la anumite întrebări.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite