Vrei la mare, n-ai cazare. Litoralul românesc, ocupat în proporţie de 100%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest an, turiştii îşi găsesc cu greu o cameră de hotel liberă pentru a-şi petrece concediul     FOTO: Mihaela Cojocariu
În acest an, turiştii îşi găsesc cu greu o cameră de hotel liberă pentru a-şi petrece concediul     FOTO: Mihaela Cojocariu

Anul 2012 este unul spectaculos pentru litoralul românesc unde gradul de ocupare a camerelor de hotel creşte de la o săptămână la alta. Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS) au anunţat că in week-end gradul de ocupare este de 100%, iar în cursul săptămânii de 98%.

Dintr-un comunicat de presă remis sâmbătă de FPTS, reiese că succesul din acest an de care se bucură litoralul românesc îl depăşeşte chiar şi pe cel 2008, când România nu se confrunta cu criza economică iar puterea de cumpărare a populaţiei era mult mai mare.

,,Revenirea turiştilor români pe litoralul autohton se datorează eforturilor făcute de hotelieri şi de tur-operatori de a oferi condiţii mai bune şi de a menţine preţurile la niveluri comparabile cu cele ale concurenţei străine. În plus, a început să funcţioneze şi în România un all inclusive de calitate care este foarte căutat de familii, se mai arată în comunicat.

Hotelierii din cadrul FPTS cred că trebuie stabilit un program special cu oferte pentru luna septembrie, pentru a prelungi sezonul şi pentru a menţine gradul de ocupare al litoralului şi la începutul toamnei, mai ales că se anunţă o vreme bună pentru acea perioadă.

Reprezentanţii patronatului spun, pe un ton optimist, că ar putea exista un exod dinspre Grecia spre litoralul românesc. „Turiştii străini care se reorientează dinspre Grecia din cauza problemelor economice şi sociale din această ţară sunt în continuare o ţintă pentru turismul românesc care poate suplini măcar o parte din litoralul elen, dacă se depune un efort serios şi concentrat în acest sens”, se mai arată în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite