Înnebunit de frica puşcăriei, Liviu Dragnea delirează

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

N-am mai văzut un alt şef politic care să debiteze atâtea baliverne. Pe cine mai reuşeşte să păcălească Dragnea, greu de spus. Faptul că în curând ar putea ajunge după gratii, şi devine un puşcăriaş anonim, îl scoate din minţi. Asta a demonstrat în declaraţiile de miercuri seara la un post tv. Nu vrea să plece ca „prostul” din politică. Îşi foloseşte toate atuurile funcţiei în acest scop.

Dragnea continuă eforturile pentru suspendarea lui Iohannis

Iată declaraţia lui Dragnea: „Suspendarea în momentul de faţă e 100% sigură. Poate doar dacă se apare o minune se schimbă acest lucru. Cred că ăsta a fost motivul principal pentru care a semnat decretul de revocare”. „Doar faptul că a semnat decretul de revocare nu înseamnă că acesta era singurul motiv de suspendare”. Doar schimbarea doamnei Kovesi nu rezolvă problema, toţi aceşti ani de abuzuri îngrozitoare. Acţiunea trebuie să continue”. „Preşedintele care ar tebui să fie al tuturor românilor blochează în mod constant activitatea Parlamentului prin contestare şi retrimitere a unor legi importante şi necesare, care trebuiau să intre în vigoare”.

Dragnea delirează. În Constituţie scrie clar:

ARTICOLUL 95

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

Faptul că preşedintele îşi exercită atribuţiile, sesizează CCR sau retrimite în parlament unele legi, înseamnă încălcarea gravă a prevederilor Constituţiei? Numai o minte bolnavă poate debita asemenea  enormităţi.

Mai declară Dragnea: „Părerea mea este că preşedintele este implicat direct în condamnarea mea. Vorbim de a doua condamnare pe care o primesc fără probe şi sunt nevinovat”,  „miza principală a lui Klaus Werner Iohannis este că eu să nu mai exist”.Am dreptul să am această convingere că sentinţa mea a fost dată prin presiune. Un judecător nu a cedat, ceilalţi da”.

În locul preşedintelui Iohannis l-aş da în judecată pe Dragnea pentru aceste afirmaţii. Să probeze în instanţă temeinicia celor afirmate.

OUG pentru intrarea în vigoare a codurilor penale?

Întrebat ce se va întâmpla dacă se va încerca blocarea legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale, Dragnea a răspuns că „decizia va fi la Guvern”.

„Nu o să impun premierului sau Guvernului nimic. Ceea ce ţine de parlament, de decizia politică sunt lucruri rezolvate. Decizia politică a fost asumată, cu calendar anunţat public, respectat... Ce va face Guvernul, ce vor face partidele din coaliţie, vom vedea. Şi eu aştept ca toţi colegii noştri să facă ceea ce e de făcut pentru că obiectivele asumate de noi să fie îndeplinite. O să vedem”.

Dragnea se plânge şi de „laşitatea” unor miniştri. Se referă la Tudorel Toader, care a refuzat să semneze OUG pentru intrarea imediată în vigoare a modificărilor la codurile penale.

Să nu ştie Dragnea că pentru legi intrate în proceduri parlamentare nu se poate da OUG şi nici asumarea răspunderii guvernului? Posibil, delirează şi pe această temă.

Dragnea delirează despre un moment zero în după eliminarea statului mafiot

„Să nu mai lăsăm loc de şantaj: doar o persoană scoasă din acest angrenaj mafiot al statului paralel nu rezolvă problema. Acest angrenaj a rămas. Trebuie un moment zero”

„Dacă toţi vor avea curaj, România are o şansă uriaşă, să scoată din teritoriul naţional teroarea, frica tuturor că poate fi luat oricine, oricând. Altfel, vor rămâne toată viaţa cu laşitatea generată de interese personale meschine”.

Dragnea nu se poate împăca cu gândul că şeful celui mai mare partid aflat la putere poate fi anchetat şi condamnat. Tot ameninţă cu demolarea statului „paralel” dar nu găseşte obiectul demolării!

Concluzii

Toate aberaţiile şi balivernele susţinute de Dragnea nu mai au ecou într-o societate matură, cu instituţii care se respectă şi se bazează pe principiile statului de drept. Deja Tăriceanu şi Tudorel Toader nu-i mai dau atenţie când vorbeşte despre OUG-uri pentru justiţie, sau despre suspendarea preşedintelui. Şi CCR pare că revine la normal, după ce o instanţă i-a condamnat definitiv pe „Dumnezeii” Constituţiei că nu respectă legile în vigoare. Să se considere apărătorii Constituţiei şi legilor, şi să încalce ei înşişi legea, aşa ceva numai în România e posibil. Vedem cum CCR a programat pentru la toamnă dezbaterea sesizărilor pe modificarea codurilor penale, iar judecători raportori sunt Livia Stanciu şi Daniel Morar.

Dragnea nu va pleca ca „prostul” din politică. Va pleca din politică ca dublu condamnat penal.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite