Ştirea care m-a tulburat: Cătălin Moroşanu, prim-vicepreşedinte al tineretului liberal

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele TNL Cătălin Moroşanu, supranumit „Regele Junglei“, alături de doi dintre foşti colegi de emisiune.
Prim-vicepreşedintele TNL Cătălin Moroşanu, supranumit „Regele Junglei“, alături de doi dintre foşti colegi de emisiune.

Cătălin Moroşanu, simpaticul luptător K1, supranumit „Regele Junglei“, după ce a câştigat un concurs popular de televiziune (genul de emisiune tabloid, realizată pentru un public manelist), a fost numit, zilele trecute, prim-vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal.

Cătălin Moroşanu nu este un novice în politică, el fiind promovat în funcţia de consilier judeţean în Iaşi, în urma alegerilor locale din 2012 pe listele PDL, devenit ulterior prin fuziune parte a noului PNL.

Prin comparaţie, Moroşanu este un personaj onorabil faţă de alţi tineri liberali care au deţinut funcţii importante în partid şi în structurile de conducere ale statului român. Tudor Chiuariu, Cristian Adomniţei şi Cristian David au fost reprezentanţi ai noului val liberal de după anul 2004, care au performat în politică, primind şi premiul cel mare: dosarul penal, iar în cazul lui Chiuariu o condamnare. Totuşi, numirea lui Cătălin Moroşanu în funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei de tineret a PNL este dovada unui mod de a gândi în PNL. Moroşanu costumat în „Regele junglei“ este noul reprezentant al tineretului liberal, al celor care vor să păşească pe urmele lui Ionel I.C. Brătianu. Manelizarea partidului este soluţia pentru ca acesta să se reformeze şi să câştige alegerile. În noua logică a PNL, ne aşteptăm ca organizaţia de femei să le ofere Danielei Crudu şi Alinei Plugaru câte un post de prim-vicepreşedinte: ambele au performat în domeniile lor de activitate, au notorietate şi pot aduce o mulţime de voturi.

Cu tot respectul pentru Cătălin Moroşanu, cred că locul lui nu este în politică, în special în funcţii de conducere, ci în sala de sport, în ringul de concurs şi în platourile televiziunilor la emisiunile de divertisment. Oamenii care i-au propus să intre în politică nu au făcut-o pentru că îl respectau, că îl considerau un exemplu de urmat. Se folosesc de el pentru voturi şi pentru a avea acces în funcţii publice şi la banii bugetului. Pe lângă Moroşanu îşi fac loc pe listă o mulţime de indivizi precum Chiuariu şi Fenechiu. Moroşanu nu este singura victimă a vanităţii personale şi a perversităţii unor politicieni, Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu sunt cele mai elocvente exemple în acest sens.

PNL merge din prostie în prostie după dezastrul de la alegerile locale din Bucureşti. De fapt, prostia în PNL este la nivel de metastază, a intrat adânc în trupul partidului, afectând inclusiv genele tinere, care ar fi trebuit să regenereze, prin sânge proaspăt şi curat, un organism bolnav.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite