Mara Calista: PSD încearcă un genocid naţional. E un păcat să mai fii mamă în România. Mai bine te duci să naşti în altă ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mara Calista. FOTO Sever Gheorghe
Mara Calista. FOTO Sever Gheorghe

Mara Calista, singurul deputat liberal în Teleorman, a vorbit, la Adevărul Live, despre răspunsurile CCR la sesizările PNL pe legile Justiţiei, moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Muncii, dar şi despre relaţia cu USR. Mara Calista susţine că revoluţia fiscală a PSD afectează veniturile mamelor din România, ceea ce înseamnă un „genocid naţional“.

Adevărul: PNL a avut o victorie la CCR pe legile Justiţiei. 

Mara Calista: Sperăm ca în momentul în care legile Justiţiei vor ajunge din nou în Parlament vor fi tratate cu mai multă seriozitate. Miza a fost subjugarea Justiţiei din România. PNL a criticat dur politizarea sistemului judiciar, iar criticile au dat roade. Contestaţia pe guvernanţa corporativă, făcută de PNL separat de legile Justiţiei, este şi mai importantă, pentru că majoritatea PSD-ALDE a vrut să aducă clientela politică în conducerea companiilor de stat, să mai rezolve nişte salarii. Companiile de stat trebuie să evolueze. 

Salariile sunt destul de mari în companiile de stat. 

Tocmai de aceea spuneam. Profitul poate fi investit în bonusarea oamenilor care pun pe picioare compania, sau banii pot fi investiţi în bunuri materiale. Din păcate, în companiile de stat, managementul nu este unul profesionist.

Aţi depus o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii. 

Aţi văzut ce s-a întmplat cu salariile. Doamna Olguţa Vasilescu a spus că salariile vor creşte cu 25%, dar cresc de fapt cu numai 4%. Este inadmisibil ca un ministru să facă acest ping-pong. Vedem că transferul contribuţiilor sociale a afectat întreg sistemul salarial. Iar cei mai afectaţi sunt angajatorii din sistemul privat, care va trebui să-şi gestioneze singuri toate aceste probleme. Cum să ne aşteptăm noi ca mediul privat să mai investească în România?  Să vedeţi ipocrizia PSD. Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea au venit, la începutul anului 2018, cu un proiect de lege în care aduc pensia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, la 80% din nivelul CSM. Pensiile speciale n-ar mai trebui să existe. Punct. Cum îţi permiţi tu coaliţie de guvernare să acorzi Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, o pensie specială extrem de mare? Doar pentru că nu a blocat dudele PSD? Victor Ciorbea nu a mişcat un deget pentru popor. Au scăzut salariile românilor, dar pentru cei care au fost umili, ca Victor Ciorbea, au mărit pensia. Au scăzut alocaţiile pentru mame. Se încearcă un genocid naţional. E un păcat să mai fii mamă în România. Mai bine te duci să naşti în altă ţară. 

Cum colaboraţi cu USR?

Poate mai mult decând oricând, PNL trebuie să conlucreze cu colegii de la USR. Colaborarea dintre PNL şi USR trebuie să fie destul de strânsă. Suntem în momentul în care Opoziţia trebuie să fie puternică şi trebuie să fie unită. 

UDMR a spus că PNl e un partid anti-maghiar. Mai puteţi colabora cu ei?

E destul de sensibil. Au fost momente când UDMR au susţinut măsuri care erau contra cetăţenilor, inclusiv a comunităţii maghiare. 

Mara Calista, despre moţiunea împotriva ministrului Muncii şi victoriile PNL la CCR

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite