Adevărul Live. Roxana Wring (USR), după ce Goţiu a fost bătut de Palada: PSD are în continuare o abordare FSN-istă. Noi suntem principalul lor spin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana Wring, preşedinte al USR Bucureşti şi consilier general în Primăria Capitalei, a vorbit, la Adevărul Live, despre conflictul dintre USR şi PSD, care a ajuns până la agresiuni fizice, după ce senatorul MIhai Goţiu a fost lovit de Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta.

Adevărul: Până acum, îi acuzaţi pe cei de la PSD că vă pun pumnul în gură în Parlament sau în Primăria Cpaitalei, dar iată că s-a ajuns şi al agresiuni fizice. 

Roxana Wring: Acesta este modul în care PSD reacţionează atunci când nu mai are argumente. Acelaşi lucru în întâlnim şi în Consiliul General, acolo unde am fost şi noi agresaţi. O colegă din USR a fost înjurată, au încercat să-i smulgă telefonul Anei Ciceală (consilier general USR - n.r), în acest meleu eu am fost lovită. E un mod de a acţiona al PSD.

Există un conflict deschis între USR şi PSD?

Da. În Consiliul General eu aşa l-am perceput, şi din câte văd şi în Parlament e la fel. Noi suntem percepuţi ca nişte intruşi. Noi ne-am păstrat linia noastră încercând să nu facem înţelegeri politici, să avem o viziune tehnocrată, iar acest lucru îi face să fie din ce în ce mai furioşi. Noi suntem principalul lor spin şi principala Opoziţie în Bucureşti.

În urmă cu un an, Gabriela Firea îl voia pe Nicuşor Dan viceprimar al Capitalei. Azi vedem că între PSD şi USR nu mai există cale de colaborare. 

PSD are în continuare această abordare fesenistă. Chiar şi atunci când au majoritate, vor să aibă 90%. Încearcă să ne convingă să votăm proiecte pe care ştiu oricum că noi nu le-am vota. Vor acest consens, această linişte pe care ei şi-o doresc dintotdeauna, iar noi suntem cei care facem gălăgie. 

Vezi interviul complet cu Roxana Wring. 

Senatorul USR Mihai Goţiu a fost agresat fizic de Mirel Palada, sociolog şi fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, în timpul unei pauze publicitare de la B1 TV. Goţiu a declarat ulterior că va depune plângere la Poliţie, după ce a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite