Adrian Năstase îl ceartă pe Liviu Dragnea pentru că le-a interzis oamenilor de la centru să candideze în teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năsatse
Adrian Năsatse

Fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase, critică decizia lui Liviu Dragnea de a nu mai trimite oameni din Bucureşti să candideze pe listele altor judeţe, cu scopul de a-şi asigura un nou mandatîn Parlament.

„Sub presiunea probabilă a unor ONG-uri care repetă, periodic, mantra schimbării clasei politice, Liviu Dragnea a anunţat că listele judeţene vor cuprinde numai candidaţi propuşi de organizaţiile locale şi că el nu va trimite, pe aceste liste, pe nimeni de la centru. Este mai bine aşa? Eu nu cred", comentează Năstase pe blog.

Fostul premier atrage atenţia că PSD riscă să aibă în viitorul Parlament, de exemplu, prea mulţi parlamentari din zonă educaţiei sau prea mulţi tineri oameni de afaceri.

"Un parlament fără personalităţi, fără oameni cu notorietate naţională nu va putea să comunice public. Un grup parlamentar fără membri cu mare autoritate profesională nu va putea să promoveze proiecte cu valoare ideologică. Rostul conducerii partidului este să coordoneze acest proces de nominalizări. Conducerea partidului, în opinia mea, nu se poate dezinteresa de efortul de «head hunting» ( vănătoare de capete- n.r) pentru liste, fiind necesară căutarea unor jurişti de marca (bătăliile cele mai importante urmând să se desfăşoare, în continuare, în domeniul juridic/justiţiei) sau candidaţi cu experienţă economică/socială din zonă guvernamentală/academică", spune fostul premier. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite