Ana Maria Pătru: Traian Băsescu m-a sunat să-mi spună că aş putea fi arestată pe subiectul dosarului referendumului din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Maria Pătru
Ana Maria Pătru

Fostul şefă a AEP Ana Maria Pătru a afirmat, într-o scrisoare trimisă membrilor comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că a primit un telefon de la Traian Băsescu, pe vremea când era preşedintele ţării, în care i-a spus că ar putea fi arestată pe subiectul dosarului referendumului din 2012. Ea a apreciat că reţinerea sa nu a fost pe motiv că este „băsistă”, ci că este implicată în acţiunile întreprinse de PSD.

„Eu cred că reţinerea şi arestarea mea în plină campanie pentru alegerile parlamentare din 2016 nu a avut nimic de-a face cu presupusa apropiere de fostul preşedinte Traian Băsescu. Din contră, credinţa mea intimă este că reţinerea şi arestarea mea s-au dorit a fi lovituri aplicate PSD şi preşedintelui său, Liviu Dragnea. Practic, ceea ce mi s-a întâmplat la sfârşitul lui 2016 nu a fost pe motiv că sunt «băsistă», ci că sunt mai degrabă implicată în acţiunile întreprinse de PSD, deşi nu s-a întâmplat asta niciodată. În realitate, nu am fost mai apropiată de un partid sau de celălalt, iar această neutralitate a fost interpretată de către cei care m-au arestat ca lipsă de fidelitate faţă de «cauză»”, a afirmat Ana Maria Pătru.

Ea a explicat că, de-a lungul timpului, a povestit în anumite cercuri că o eventuală condamnare a lui Liviu Dragnea în dosarul ”Referendumul” ar fi anormală şi nelegală, având în vedere dispoziţiile legislaţiei electorale.

„În sprijinul acestei supoziţii, vreau să aduc mai multe argumente: în anumite cercuri, am povestit de-a lungul timpului că ancheta în dosarul referendumului în ceea ce-l priveşte pe preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, ar fi anormală şi că o eventuală condamnare ar fi nelegală, date fiind dispoziţiile legislaţiei electorale. Nişte «oameni de bine» mi-au spus că fac o greşeală şi că ar trebui să ţin aceste opinii pentru mine”, a precizat fostul vicepreşedinte al AEP.

Pătru a susţinut că Traian Băsescu, pe vremea când era preşedintele ţării, a sunat-o şi i-a spus că ar putea fi arestată pe subiectul dosarului referendumului din 2012.

„La un moment dat, am primit un telefon de la Traian Băsescu, preşedinte în funcţie la acel moment, domnul Traian Băsescu, în care mi-a spus că aş putea fi arestată fix pe subiectul dosarului referendumului din 2012. O altă greşeală care mi s-a reproşat a fost nemulţumirea mea că, în 2012, procurorii au ridicat listele electorale permanente de la acel moment”, a completat Ana Maria Pătru.

În decembrie anul trecut, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată, în stare de arest la domiciliu, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

În februarie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ridicarea măsurii de arest la domiciliu, considerând că e suficientă măsura controlului judiciar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite