Au început dezertările din UNPR. Şase deputaţi progresişti au anunţat că se afiliază grupului PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a pierdut şase deputaţi într-o singură zi. FOTO Arhivă Adevărul
Liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a pierdut şase deputaţi într-o singură zi. FOTO Arhivă Adevărul

Şase deputaţi UNPR, Liviu Codîrlă, Tudor Ciuhodaru, Liliana Mincă, Adrian Diaconu, Ştefan Dalca şi Ion Pârgaru au anunţat, miercuri, conducerea Camerei Deputaţilor, că se vor afilia grupului PSD. Acestea primele dezertări după tensiunile apărute între PSD şi UNPR.

În şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor de luni va avea loc trecerea oficială a celor şase la grupul PSD. Potrivit unor surse politice citate de News.ro, cei şase deputaţi şi-au pregătit şi adeziunile pentru a se înscrie oficial în PSD.

Preşedintele interimar al UNPR, Neculai Onţanu a atras atenţia încă de luni că PSD urmăreşte să atragă o parte din membrii formaţiunii sale.

„Există o anumită neîncredere în partenerii noştri din alianţa politică, dată şi de declaraţiile recente ale unor lideri ai PSD. (...) Ne-am mişcorat încrederea vizavi de declaraţiile domnului Dragnea, total incorecte, pe care cred că şi domnul Dragnea le regretă, aceea de a încerca să preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar al UNPR nu pleacă la PSD, toţi rămân în cadrul UNPR“, a spus Onţanu luni.

Pe de altă parte, social-democraţii au negat faptul că ar vrea să atragă în formaţiunea lor pe senatorii şi deputaţii progresişti. „PSD nu a făcut nimic împotriva UNPR-ului. Eu am înţeles că în aceste zile sunt frământări în UNPR pentru poziţionarea anumitor membri UNPR care vor să candideze la preşedinţie. PSD e un partid serios. Nu a înşelat pe nimeni. Nu a păcălit niciun partener. Mi-au spus mai mulţi colegi de la UNPR că a fost o discuţie aprinsă la ei“, a declarat, la rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, la „Adevărul Live. 

UNPR avea până la începutul zilei de miercuri are 63 de parlamentari: 42 de deputaţi şi 21 de senatori.

Citeşte şi:

Onţanu: Încrederea UNPR în PSD s-a micşorat. Am putea susţine alegerea primarilor în două tururi

Liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat, luni, că recentele afirmaţii ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind preluarea unor parlamentari ai Uniunii au "mişcorat" încrederea formaţiunii sale în PSD şi, din acest motiv, UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Ioan Iovescu vrea să candideze la şefia UNPR. Ce schimbări vrea să facă senatorul dacă este ales preşedinte

Senatorul UNPR Ioan Iovescu şi-a anunţat, marţi, intenţia de a candida la funcţia de preşedinte al partidului, precizând că doreşte să schimbe denumirea formaţiunii în Alianţa Creştină de Centru (ACC).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite