Avertismentele liderilor europeni pentru premierul Tudose

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Tusk (stânga) şi Jean-Claude Juncker. FOTO euractiv.com
Donald Tusk (stânga) şi Jean-Claude Juncker. FOTO euractiv.com

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi liderul Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-au transmis premierului Mihai Tudose scrisori în care îl felicită pentru noua funcţie. Însă, cei doi pun accentul în mesajele lor şi pe faptul că noul Guvern trebuie să continue lupta împotriva corupţiei, să se preocupe de domnia legii şi să nu aibă acţiuni care ar împiedica reformele.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, i-a transmis, vineri, o scrisoare lui Mihai Tudose, pe care îl felicită pentru funcţia obţinută. În acest document regăsim şi un avertisment. 

„Sunt încrezător că guvernul dumneavoastră va furniza României stabilitatea care să conducă la o dezvoltare continuă a ţării dumneavoastră ca şi a Uniunii Europene şi că va continua să contribuie în mod constructiv la rezolvarea provocărilor comune. Domnia legii şi progresul în lupta împotriva corupţiei, în linie cu aşteptările mari ale societăţii româneşti şi cu valorile UE, sunt cruciale pentru a asigura că toţi cetăţenii României să beneficieze pe deplin de toate oportunităţile oferite de calitatea de membru al Uniunii”, afirmă Tusk. 

La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îl felicită pe noul premierTudose şi, în acelaşi timp, îi atrage atenţia actualului şef al Guvernului.

  

„Aştept cu nerăbdare să văd că drumul reformelor devine ireversibil şi că sunt evitaţi paşii care ar pune sub semnul întrebării progresul considerabil pe care l-aţi făcut până în acest moment“, se arată în scrisoarea lui Juncker, publicată pe Facebook de comisarul Corina Creţu. 

Scrisoare Juncker pentru Mihai Tudose Facebook Corina Cretu
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite