Băsescu: Europarlamentarele vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică; trebuie o mare alianţă pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi seară, la B1 TV, că alegerile europarlamentare de anul viitor „vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică”, afirmând că este necesară o „mare alianţă”. Această construcţie politică ar trebui să se rodeze până la alegerile prezidenţiale, altfel ”ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte”.

„M-aş referi la europarlamentare care vor fi un dezastru pentru partidele de dreapta, dacă nu se găseşte o soluţie politică, pentru că vom merge fiecare cu resursele lui, încercând unii – cum e PMP - să obţină un rezultat mai bun decât la alegerile trecute. Fiecare va încerca să obţină mai mult decât data trecută, însă europarlamentarele vor fi un test formidabil şi o poză limpede a potenţialului pe care îl au partidele care se opun alianţei PSD-ALDE”, a spus Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, PNL, USR, PMP, platforma lui Dacian Cioloş ”ar trebui să facă o listă comună”.

„Deosebirea între aceste partide şi cele din alianţa actuală este că stau mult mai prost cu structurile, ori punându-le pe toate la loc, printre altele, au şansa să acopere toate localităţile”, a mai spus Băsescu, vorbind despre faptul că la europarlamentare va fi un vot de listă la nivel naţional.

Fostul preşedinte al României a afirmat că ”trebuie o mare alianţă pe dreapta în care să intre toate partidele parlamentare şi neparlamentare”.

„Cele care au 2, 3 procente sunt binevenite. Altfel, lăsăm PSD la guvernare încă un mandat”, a mai declarat Băsescu.

Acesta a vorbit despre faptul că structura politică ce va include toate partidele care se opun coaliţiei PSD-ALDE ar trebui să se rodeze până la alegerile prezidenţiale, întrucât Klaus Iohannis nu poate câştiga singur alegerile.

„Nu poate, sau este un risc uriaş: să ai surpriza că te trezeşti cu Dragnea preşedinte sau cu un om al lui Dragnea. Nu poate pentru că vectorul politic al PSD este foarte puternic”, a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat despre liderul politic al alianţei partidelor de dreapta, Băsescu a spus că există ”două – trei nume”, dar a afirmat că nu va fi el.

„Eu, pentru că nu vreau, şi Orban pentru că nu poate”, a precizat liderul PMP adăugând că după încheierea actualului mandat se va retrage din viaţa politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite