Băsescu îi răspunde lui Dan Tăpălagă: Lingător de clanţe de ambasade occidentale, nu am protejat pe nimeni. Reacţia jurnalistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu a negat marţi, pe pagina sa de Facebook, concluziile trase de jurnalistul Dan Tăpălagă într-un editorial, în care spune că sub mandatul lui Băsescu „s-a coagulat la vârful statului un grup al borfaşilor de lux, de intangibili”. „Ar putea măcar să elaboreze un atac inteligent, care să merite osteneala”, a comentat ulterior jurnalistul.

„Lingătorul de clanţe de ambasade occidentale şi admirator de picioare, a lansat astăzi o teorie similară cu cea susţinută de Ponta şi televiziunile turnătorului bătrîn Felix precum şi de aceea a mai tînărului lui coleg de arme Ghiţă şi anume : Băsescu a protejat un grup de corupţi care abia acum, după plecarea acestuia de la Cotroceni poate fi anchetat. Nimic mai neadevărat. Nu am protejat pe nimeni. Nu veţi găsi procuror, judecător sau poliţist care să poată confirma intervenţia mea pentru cineva. Este însă un efort propagandistic uriaş al slugilor să dărîme schimbările din perioada 2004 - 2014 să nege această perioadă pentu a construi o statuie la umbra căreia să-şi găsească o funcţie de lingău şi dacă se poate să demonstreze că azi "cu dumneavoastră să trăiţi", a început funcţionarea justiţiei“, a scris Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte se referă, în postarea sa, la jurnalistul Dan Tăpălagă, cel care a scris, într-un editorial, despre decada lui Traian Băsescu ca fiind o perioadă de restrângere a celor protejaţi. „Saltul enorm făcut sub mandatul lui Traian Băsescu în justiţie a fost spargerea barierelor politice şi restrângerea cercului de intangibili la un club al borfaşilor de lux. Oricât se vor strădui băsiştii habotnici să nege această realitate, ea există sub ochii lor. Trebuie doar să vrea să o vadă. Club al borfaşilor de lux a dovedit o rapacitate uluitoare. Noua mafie transpartinică şi de regula cu statut privilegiat în raport cu serviciile a luat rapid în monopol o serie de afaceri în valoare de sute de milioane de euro şi cu profituri ameţitoare: lucrări publice, afaceri imobiliare, IT. Ca nota distinctă, s-au specializat în tunuri de milioane de euro fără a lăsa nimic în urma, cum se zice bani din pix“, a scris Tăpălagă, pe hotnews.ro.

Jurnalistul îi enumeră pe cei care în opinia sa fac parte din acest grup restrâns al protejaţilor. „Ce se întrevedea anul trecut ca prin ceaţă capătă azi un contur mai ferm. Elena Udrea, Sebastian Ghiţă, Marian Vanghelie, Dorin Cocoş, Nicu Niro, Alina Bica şi alţii care, probabil,vor mai urma au strâns în jurul lor mafii transpartinice. Aceste grupării s-au intersectat, s-au sprijinit şi protejat reciproc. Totul sub o singură umbrelă. Cu toţii au făcut, la un moment dat, o bună afacere împreună. Astfel, la vârful statului s-a coagulat un "club al borfaşilor de lux", de intangibili“, a scris Tăpălagă (foto sus) în editorialul său pe hotnews.ro.

Dan Tăpălagă FOTO facebook.com/DanTapalagaOficial

Reacţia lui Dan Tăpălagă

Într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, jurnalistul Dan Tăpălagă a comentat, marţi seară, mesajul lui Traian Băsescu:

„Asta-i tot ce mai are de spus un fost preşedinte, o înjurătură groasă fără argumente, un scuipat între ochi? Atât mai poate, o jalnică lovitură sub centură? Mă uitam cu milă zilele trecute cum pune ziarişti expiraţi să-i denigreze pe cei câţiva ziarişti care au criticat-o pe Udrea. Pot să înţeleg că 10% a rămas singura lui grijă în viaţă, după cum singur a mărturisit, dar ar putea măcar să elaboreze un atac inteligent, care să merite osteneala. Zic să mai încerce. Dăcă se poate fără interpuşi, cu ceva idei, mai puţine răgete şi imaginar de cârciumă. Ceva mai demn de un fost şef de stat”.

Citeşte şi:

Băsescu, la Parchetul General în calitate de suspect în dosarul Firea. Declaraţiile fostului preşedinte

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni, că se va prezenta miercuri la Parchet, pentru a fi audiat în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj, el menţionând că a primit o scrisoare prin care a aflat că este suspect.

Dan Voiculescu îl dă în judecată pe Traian Băsescu, după afirmaţiile despre fondurile Crescent şi Gabriela Firea

Fondatorul PC Dan Voiculescu, aflat în detenţie, a anunţat marţi, într-o postare pe blogul personal, că a pornit "o acţiune în justiţie împotriva lui Traian Băsescu", după afirmaţiile fostului preşedinte privind fondurile Crescent.

Oreste, despre Băsescu: Teama de cătuşe naşte monştri penibili

Jurnalistul Oreste Teodorescu a declarat pentru Realitatea TV că  nu intră în jocul de dezinformare al lui Traian Băsescu. Fostul şef al statului susţine că jurnalistul i-ar fi cerut Elenei Udrea 10.000 de euro în schimbul unor documente din care ar fi reieşit că senatorul PSD Gabriela Firea ar fi transferat bani de la firma CRESCENT către GRIVCO fiind stupide.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite