Bătălia pentru ciolan din PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cât de complicate trebuie să fie problemele interne ale principalului partid de guvernământ de vreme ce unul dintre cei mai proeminenţi membri ai formaţiunii, preşedintele Comisiei SRI, dl. Claudiu Manda, nu-şi găseşte somnul şi în miez de noapte postează pe Facebook un apel în vederea convocării cât mai rapide a unui Comitet Executiv Naţional al PSD!

Devine astfel tot mai limpede că în interiorul PSD se duce o luptă pe viaţă şi pe moarte căreia i se doreşte un deznodământ urgent de vreme ce, înaintea d-lui Claudiu Manda, solicitări asemănătoare au formulat primăriţa generală a Capitalei, Gabriela Firea, parlamentarul cu probleme penale Rovana Plumb, europarlamentarul Viorica Dăncilă şi doi preşedinţi de organizaţii judeţene- Dumitru Buzatu (Vaslui) şi Ionel Arsene (Neamţ).

Cu toţii invocă în apelurile lor mustind de tirade retorice aşteptările românilor, respectarea, deja, miticului program de guvernare care, în fapt, a fost demult dat uitării (probabil că el nu mai există decât în coşmarurile domnului Liviu Dragnea) şi, desigur,  Rrromânia. Puţin mai lipseşte să reintre în actualitate sintagma “interesul naţional”, cea care l-a cut celebru pe fostul vicepremier Gabriel Oprea.

În realitate, pe scena publică se aud numai  glasurile unor emuli, care ai lui Caţavencu, care ai lui Farfuridi, ce nu se gândesc decât la soarta proprie în cazul în care gata, se închide mustăria, şi PSD va trebui să părăsească guvernarea. Pentru simplul motiv că s-a dovedit nedemn de ea, fiindcă a înşelat interesele electoratului, deoarece în cele mai bine de 12 luni de când exercită puterea, în concubinaj cu ALDE a lui Călin Popescu-Tăriceanu, nu a ţinut-o decât într-o ceartă continuă şi complet iresponsabilă.

Mai marii partidului s-au dovedit preocupaţi eminamente de căpătuirea proprie, de siluirea legilor justiţiei, ba printr-o ordonanţă de urgenţă dată în miez de noapte, ba prin utilizarea complet nedemocratică a avantajelor oferite de o majoritate parlamentară obţinută prin păcălirea electoratului.

Prin talk-show-uri, prin conferinţe de presă, ba chiar pe la colţuri de stradă, aşa-zişii comunicatori ai partidului nu mai ştiu ce să inventeze spre a explica motivele incapacităţii PSD de a administra aşa cum se cuvine ţara. De vină ar fi ba Opoziţia, ba bătrânul Soros, ba greaua moştenire lăsată de guvernul tehnocrat, ba preşedintele Iohannis, ba mişcările de stradă ale celor botezaţi “tefelişti” de “maestrul” Ion Cristoiu. Atâta doar că Opoziţia e slabă, guvernul tehnocrat e demult amintire şi e tot mai evident că a făcut multe lucruri bune (ce dor îmi e de un ministru de talia lui Vlad Voiculescu la Sănătate ori a lui Mircea Dumitru la Educaţie în locul lui Bodog şi Pop, unul mai incompetent ca celălalt), maşinaţiunile lui Soros nu sunt decât o invenţie în care sunt convins că nu mai crede nici măcar un exhibiţionist de nivelul intelectual al d-lui Liviu Pleşoianu, preşedintele Iohannis a semnat Legea bugetului de Stat şi a Asigurărilor de Stat pentru anul 2018, aşa că PSD are liber în a-şi pune în aplicare făgăduielile măreţe, mişcările de stradă încă se lasă aşteptate.

În fapt, în interiorul PSD se află concentrate şi Puterea, şi Opoziţia. Lupta dintre ele nu se dă în numele a nu ştiu ce principii, nu are nimic moral. Miza combatanţilor  nu este viitorul ţării, ci mizera luptă pentru ciolan.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite