Bogdan Diaconu, după ce Sebastian Ghiţă a fost eliberat din arest: Felicitări, Serbia! Mă bucur pentru tine, Sebi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, unul dintre apropiaţii lui Sebastian Ghiţă, a felicitat Justiţia din Serbia pentru că l-a eliberat din arest pe fostul său coleg de partid. Sebastian Ghiţă va fi eliberat din custodia Poliţiei din Belgrad, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro.

"Felicitări, Serbia! Serbia este stat de drept fără MCV! Serbia are un stat drept! Mă bucur pentru tine, Sebi! Abia aştept să ne vedem!", a scris Bogdan Diaconu pe Facebook. 

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă - reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie şi plasat apoi în arest preventiv - va fi eliberat pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia. Cuantumul cauţiunii a fost stabilit la 200.000 de euro. În momentul în care fugise din România, Sebastian Ghiţă garantase o cauţiune de 13 milioane de euro.

În afara interdicţiei de a părăsi oraşul Belgrad fără permisiunea prealabilă a instanţei de judecată, Sebastian Ghiţă are obligaţia de a se prezenta de două ori pe lună la poliţie, iar paşaportul i-a fost reţinut.

Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române. Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie, iar ulterior a fost plasat în arest preventiv. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite