Căciula purtată de Cioloş la protest, promovată de Ambasada Suediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Suediei promovează pe contul de Facebook căciula purtată de fostul premier Dacian Cioloş la protestele de duminică seară. Motivul? E produsă de o firmă suedeză. Fesul costă 43 de euro.

Ambasada Suediei la Bucureşti se laudă, pe Facebook, că Dacian Cioloş a purtat la protestele de duminică seară o căciulă Fjällräven, confecţionată în Suedia încă din 1964. Ambasada Suediei lasă şi un link pentru doritori.

ciolos fes suedez

Imagine publicată de Ambasada Suediei din Bucureşti, cu Dacian Cioloş şi un rucsac al aceleiaşi firme care produce fesul purtat de fostul premier.

Nu e pentru prima dată când căciulile unor demnitari atrag atenţia. În 2006, Traian Basescu a purtat în Valea Oltului  un fes produs de o renumită firmă din Italia, care nu se găsea la acea vreme în magazinele din România. Căciula lui Traian Băsescu costa 100 de lei la acea vreme şi putea fi adus la Bucureşti numai pe comandă specială.„Fesul este de la un magazin Paul&Shark, de când navigam. L-am cumpărat din Singapore, în 1979, cu o lira engleză“, spunea la acea vreme Basescu.

basescu fes paul and shark

Dacă Băsescu şi Cioloş preferă căciulile produse peste hotare, Klaus Iohannis a ales cuşma românească. „Iohannis ne-a arătat la Ziua Unirii, la Iaşi, că are o căciulă cu care putem să îl facem şi muftiu la moschee“, a râs Băsescu de Iohannis.

iohannis caciula iasi cusma
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite