CCR ar putea lua joi o hotărâre cu privire la sesizarea lui Klaus Iohannis privind modificarea statului funcţionarului public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a României (CCR) ar putea lua joi o hotărâre cu privire la sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la iniţiativa pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar

În sesizare, preşedintele afirmă că actul normativ a fost adoptat cu încălcarea principiului bicameralismului, scrie Agerpres.

Iohannis a trimis Curţii o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar deoarece ar încălca prevederile art. 1 alin. (5), art. 16 alin. (1) şi art. 61 alin. (2) coroborate cu cele ale art. 75 alin. (3) din Constituţie.

Potrivit Preşedinţiei, legea a fost respinsă de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată, în şedinţa din 8 iunie 2016, fiind adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, pe 6 februarie 2018, într-o formă diferită faţă de cea respinsă de Senat, cu încălcarea principiului bicameralismului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite