Ce spune Gorghiu despre o coaliţie cu Traian Băsescu şi partidele mici de dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO David Muntean

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că nu exclude o colaborare cu partidele de dreapta înfiinţate în ultimele luni, cum e cazul M10 sau Uniţi Salvăm, scopul acestui demers fiind creşterea şanselor lui Ludovic Orban de a câştiga Primăria Generală. Pe de altă parte, o colaborare cu partidul condus de Traian Băsescu pare puţin probabilă.

Liderul liberal a punctat faptul că PNL a luat la cunoştinţă faptul că e foarte greu pentru o formaţiune de dreapta să dea viitorul primar al Capitalei în cazul în care nu se încearcă obţinerea voturilor din partea tuturor partidelor de pe acest eşichier politic.

„Acum purtăm discuţii despre cum am putea maximiza şansele lui Ludovic Orban de a câştiga. Nu exclud o variantă în care să reuşim să ne aşezăm la masă cu structuri de genul Uniţi salvăm, M10, pentru a putea agrea o variantă comună. Este o opinie persoanlă, dar cred că e foarte important să lăsăm orgoliile deoparte şi să nu dăm cu piciorul şansei de a câştiga într-o formulă agreată de electoratul bucureştean. Nu văd de ce am elimina această posibilitate de dialog şi de construcţie. Nu există dialog cu cei care n-au ce căuta în politică“ , a spus copreşedintele PNL la Adevărul Live. 

Gorghiu nu a fost prea optimistă în ceea ce priveşte ideea colaborării cu o formaţiunea ca MIşcarea Populară, condusă de fostul preşedinte Traian Băsescu, politician despre care spune că e incompatibil cu stilul valorile PNL. 

„Domnul Traian Băsescu are constrcţia lui pe care eu n-o desconsider, dar pentru liderul acestui partid n-am nicio apreciere. Suntem incompatibili cap coadă. În rest, nu am niciun fel de ezitare în a dialoga cu orice structură care doreşte să schimbe Bucureştiul. E o construcţie care merită să fie făcută alături de un partid puternic“, a adăugat liderul liberal. 

Gorghiu a comentat şi lupta candidaturilor de pe partea stângă a eşichierului politic unde PSD nu a desemnat un candidat oficial, fiind avansate două nume: senatoarea Gabriela Firea şi senatorul Şerban Nicolae. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite