Cine sunt candidaţii independenţi din Capitală care vor un loc în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, Theodor Paleologu şi Remus Cernea sunt trei dintre candidaţii din Capitală care vor să intre în Parlament. FOTO Colaj Adevărul
Elena Udrea, Theodor Paleologu şi Remus Cernea sunt trei dintre candidaţii din Capitală care vor să intre în Parlament. FOTO Colaj Adevărul

Şase candidaţi independentţi au intrat în cursa pentru parlamentare la Bucureşti, printre aceştia fiind politicieni cunoscuţi precum Theodor Paleologu, Elena Udrea sau Remus Cernea, dar şi persoane noi, cum este cazul lui Vişinel Bălan, Gabriel Linţă şi George Manciu.

Biroul Electoral Municipal (BEM) a emis decizii de admitere a candidaturii în cazul a şase candidaţi independenţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, se arată pe site-ul instituţiei.

Astfel, în Capitală au fost admise candidaturile pentru mandatul de deputat ale Elenei Udrea, Theodor Paleologu, Remus Cernea, Costel Vişinel Bălan, Gabriel Ion Linţă, George Alexandru Manciu. BEM a respins candidatura depusă de Marian Staş, întrucât acesta a prezentat doar 1.788 de semnături, faţă de necesarul de 17.797

Theodor Paleologu, fost ambasador şi ministru

Deputatul Theodor Paleologu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de deputat. După ce în 2008 şi 2012 acesta a fost ales pe listele PDL, fostul ministru al Culturii din perioada 2008-2009, vrea să-şi încerce şansa ca independent de această dată. „Mi-am depus candidatura cu gândul de a câştiga. Cred că se vor găsit 3,5%  de intelectuali, oameni care sunt iubitori de cultură, care pun preţ pe educaţie care să voteze mpentru cineva care militează pentru aşa ceva. Nu cred că e deloc utopic un asemenea proiect”, a declarat  Paleologu după depunerea candidaturii sale.

Acesta le-a transmis un mesaj foştilor colegi din PNL. Foştilor colegi din PNL să fie deştepţi să voteze cu mine pentru că salvarea PNL de la mine vine, nu de la Alina Gorghiu, nu de la oamenii de pe lista de Bucureşti, cu două excepţii probabil aş putea accepta, dar această conducere duce PNL la sub 10% în Bucureşti. Salvarea liberalismului de la mine vine, nu de la actuala conducere a partidului”, a afirmat fostul liberal.

Născut la 15 iulie 1973 într-o veche familie boierească, Theodor Paleologu studiat la Sorbona şi la École Normale Supérieure, în Franţa. Fiu al scriitorului Alexandru Paleologu, Theodor Palelologu a obţinut doctoratul în ştiinţe politice la EHESS (École des Hautes Études en Sciences Sociales) şi de la Universitatea Ludwig Maximilian din München. În perioada 2005-2008 a fost ambasadorÎn Danemarca şi Islanda, iar în 2008 a fost ales pentru prima dată deputat.

Elena Udrea, candidat cu probleme penale

Elena Udrea, politician anchetat în patru dosare, vrea să obţină cel de-al treilea mandat de deputat în Parlamentul României. Acuzată de trafic de influenţă, spălare de bani, fals în declaraţii, luare de mită şi complicitate la abuz in serviciu, Udrea susţine că urmăreşte să continue activitatea în Parlament nu doar pentru a face legi, dar şi pentru a prezenta „abuzurile instituţiilor de forţă“.

Elena Udrea s-a născut la 26 decembrie 1973. Între 1992 şi 1996, a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti. De asemenea, a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare. În 2002 a intrat în Partidul Naţional Liberal, iar în iunie 2004 a devenit consilier municipal din partea PNL, însă îşi va demisia pentru a merge pe funcţia de consilier de stat a fostului preşedinte Traian Băsescu. În octombrie octombrie 2005 a demisionat din PNL, iar la 12 februarie 2006 se înscrie în PD.

De asemenea, Elena Udrea a fost implicată, în 2007, în ceea ce a fost cunoscut în presă ca fiind "scandalul bileţelul". Ea a declarat, tot într-o emisiune televizată, că premierul Tăriceanu i-a solicitat preşedintelui Băsescu, într-o scrisoare, o intervenţie în justiţie în favoarea lui Dinu Patriciu.

În 2008, e aleasă deputat al PDL şi intră, de asemenea, în echipa Guvernului Bopc, fiind ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului până la 9 februarie 2012. În urma alegerilor din decembrie 2012 obţine un nou mandat în Parlament, însă relaţiile acesteia cu liderii PDL se deteriorează.

La 30 ianuarie 2014, Udrea a demisionat din PDL şi s-a alăturat Partidului Mişcarea Populară. Din această poziţia a candidat la prezidenţialele din 2014 însă a obţinut puţin peste 5% din voturile exprimate

Remus Cernea, candidatul nonconformist

Activistul Remus Cernea vrea să obţină un loc de deputat în circumscripţia Bucureşti. Născut la 25 iunie 1974 în Bucureşti, Remus Cernea a devenit cunoscut mai înainte ca activist împotriva discriminărilor pe considerente religioase sau sexuale, ulterior ca politician. Fost cursant al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti, Cernea a candidat în 2009 la alegerile prezidenţiale unde a luat doar în jur de 60.000 de voturi. Peste trei ani, acesta a fost ales deputat, în urma candidaturii sale pe listele USL. În mai 2013, Cernea s-a retras din grupul PSD şi a început să activeze ca independent.

„A fost un coşmar. Este o înfrângere pentru democraţia din România că trebuie să venim cu geamantane pline de semnături, de hârtii. Consumăm atâta hârtie, atâta energie pentru ce ? Sunt mijloace birocratice care, de fapt, maschează numeroase fraude politice”, a declarat Cernea după ce şi-a depus candidatura, în condiţiile în care a trebuit să strângă aproximativ 20.000 de semnături.

Vişinel Bălan, cel mai tânăr dintre independenţi  

Visinel Balan FOTO facebook

În cursa pentru pentru un loc de deputat s-a înscris şi Vişinel Bălan.„Vişinel Bălan este un tânăr provenit din sistemul de protecţie a copilului. Cu un parcurs dramatic, despărţit de părinţi, trăindu-şi copilăria între orfelinate, Vişinel este astăzi absolvent a două facultăţi, masterand şi iniţiator al unor proiecte ambiţioase prin care tinerii din instituţii sunt sprijiniţi să înceapă o viaţă independentă“, arată un scurt pasaj de prezentare a sa de pe site-ul de campanie.

Născut la 7 iunie 1987, Vişinel Bălan a absolvit Facultatea de Drept şi UNATC. A terminat un master în Ştiinţe Penale şi urmeză un alt program de master în Gupuri de Risc şi Servicii Sociale de Suport la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Universitatea Bucureşti. „În prezent, Vişinel Bălan lucrează la proiectul “Mecanismul de prevenire a eşecului post-instituţionalizare”, realizat de Asociaţia Desenăm Viitorul Tău în parteneriat cu sociologul Prof. Dr. Dan Adrian şi Instituţia Avocatul Poporului. Proiectul este dedicat identificării serviciilor de suport acordate tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie socială, precum şi de stabilire şi consolidare a deprinderilor de viaţă independentă în rândul acestora“, potrivit prezentării sale de pe site-ul visinelbalan.ro

George Manciu, fost funcţionar la Sectorul 3 

George Manciu FOTO Facebook

Un alt candidat independent este George Manciu, o persoană apropiată întrecut de edilul Sectorului 3, Robert Negoiţă. Manciu s-a născut la 20 noiembrie 1984 într-o familie de machidoni originară din Dobrogea.

Absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Româno-Americane, în 2009 Manciu a intrat în Baroul Bucureşti, iar în 2011, după absolvirea Institutului Naţional de Pregatire şi Perfecţionare a Avocaţilor, a devenit avocat definitiv.

„Cariera mi-am început-o la SCPA Zamfirescu Racoti Predoiu (2009-2011), după care am profesat în cadrul Cabinetului Individual Manciu George Alexandru“, spune Manciu în prezentarea de pe site-ul său.

În toamna anului 2012 a intrat în administraţia publică locală. Între 2012 şi 2015 a lucrat în cadrul Primăriei Sectorului 3, ocupând funcţia de director executiv al mai multor direcţii (Gospodărie Locală, Utilităţi Publice şi Administrarea Domeniului Public), iar între 2015 şi 2016 a ocupat funcţia de director executiv al Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Linţă, instructorul auto patriot şi religios

Gabriel Ion Linţă are doar un titlu de proiect - „Mişcarea de normalizare a României“, urmând ca agenda de parlamentar să o compună împreună cu alegătorii, dar după ce a fost votat şi a ajuns în Parlament.

Gabriel Linta FOTO facebook

„Proiectul nostru politic, pentru că aşa este corect să-l definesc, îl vom face împreună pentru că nu am competenţe în toate domeniile, astept din partea voastră a celor implicaţi în diverse domenii de activitate, amendamente, modificări sau iniţiative legislative pe care să le pot promova din poziţia de deputat“, spune Gabriel Ion Linţă, al cărui slogan de campanile este copiat din romanul „Cei trei muşchetari“ al lui Alexandre Dumas: „Unul pentru toţi şi toţi pentru unul“. Religios şi patriot, Gabriel Linţă îşi încheie toate mesaje cu „Dumnezeu să ocrotească România şi să-i ocrotească pe români“.

Absolvent al Facultăţii de Transporturi, Gabriel Ion Linţă a înfiinţat printre primele firme după 1990, cu obiecct de activitate: „Şcoală de Şoferi“. Linţă a predat cursuri de legislaţie rutieră pentru peste 25.000 de cursanţi. Între 1994 şi 1997, aspirantul la un fotoliu de parlamentar a locuit şi lucrat în Canada ca editor al ziarului „Pulsul românesc“ destinat informării comunităţii românilor stabiliţi în Canada. Linţă a mai înfiinţat alte două firme: o Casă de Comenzi care se ocupa cu distribuţia de produse alimentare şi nealimentare şi o Staţie Inspecţie Tehnică Periodică.

Linţă se declară liberal şi spune să fie votat pentru că în cei 26 ani de activitate privată nu a fost implicat în activităţi ilicite. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite