Cioloş, pus la zid. PSD câştigă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asistăm, de câteva zile bune, la un dezmăţ promovat de PSD în defavoarea bugetului de stat: mărirea salariilor unor categorii de bugetari cu până la 25% a părut de la bun început o nebunie curată. Nu că n-ar fi nevoie de aceşti bani în plus la salariile din Învăţământ şi Sănătate, dar momentul ales a fost unul foarte prost şi nici perspectiva unui deficit bugetar nu sună bine deloc.

Nu e nevoie să ai vreun doctorat în Economie ca să pricepi că aruncarea în aer a cheltuielilor te va lăsa cu buzunarele goale. Ni se întâmplă tuturor cam în fiecare lună, dacă nu suntem foarte, dar foarte atenţi.

De săptămâna trecută încoace PSD a explicat în fel şi chip cum nu mai poate de grija alegătorilor şi a românilor bravi din ţara asta şi cum nu va precupeţi niciun efort pentru a creşte nivelul de trai. Să fie bine ca să nu fie rău, pentru că, în principiu, e mai bine să fii bogat şi sănătos decât sărac şi bolnav. Fireşte.

De partea cealaltă, Guvernul, prin ministrul Muncii, s-a opus vehement, ştiind cu pixul pe hârtie, exact ce va însemna o cheltuială suplimentară de aproape 5 miliarde de lei. Iarăşi, chiar şi pentru o umanistă ca mine, care a urât cu patimă matematica, e uşor de înţeles că, odată crescute cheltuielile şi scăzute încasările la buget, lasă că vor muri investiţiie chiar înainte să devină  proiecte măcar, dar am putea chiar să ne uităm la o datorie publică mai mare. Asta înseamnă o fiscalitate crescută pentru generaţiile următoare: cineva va trebui să plătească pentru extravaganţele noastre.

Te uitai la oamenii din PSD, în special la Liviu Dragnea, cel care a fost cel mai vocal în susţinerea acestei legi - votată azi în Parlament, deşi cu acuze de lipsă de cvorum - şi te întrebai cum naiba de ei nu pricep şi în ce misiune kamikaze vor să ne bage pe toţi. Faptul că tot partidul s-a pus în mişcare pentru această lege ar fi trebuit să-mi aprindă beculeţele mai devreme. Dar abia momentul în care am auzit clar: „Guvernul să dea banii, pentru că sunt în buget”, a venit să facă lumină.

Continuarea pe adrianastoian.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite