Cîţu (PNL): Pe actuala execuţie bugetară deficitul se duce către 4% la sfârşitul anului. Rectificarea va fi negativă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a atras joi atenţia că, aşa cum arată execuţia bugetară pe primele şase luni, deficitul bugetar se va duce către 4% la finalul anului, aproape de cele mai pesimiste estimări, apreciind că rectificarea bugetară nu poate fi decât negativă.

„Execuţia bugetară este un dezastru, cred că acestea au fost şi cuvintele prim-ministrului Tudose care a spus că este foarte proastă. (...) În acest moment pe această execuţie bugetară deficitul se duce către 4% la sfârşitul anului, deci mai aproape de cele mai pesimiste estimări. O astfel de execuţie bugetară atrage consecinţe. Primele consecinţe au fost prezentate în programul de guvernare Tudose care mai apoi au fost reîntoarse, o parte din ele, taxa de solidaritate, taxa pe cifra de afaceri, dar au rămas altele”, a declarat Florin Cîţu.

El a atras atenţia că, în actualul context, rectificarea bugetară trebuie să fie negativă, spunând că o rectificare bugetară pozitivă atrage o comisie de anchetă parlamentară.

„Având în vedere această execuţie bugetară şi tot ce se întâmplă cu programul de guvernare rectificarea bugetară care urmează nu poate să fie decât negativă. O rectificare bugetară pozitivă atrage după sine o comisie de anchetă parlamentară. Automat. Nu există niciun dubiu”, a spus vicepreşedintele PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite