Coaliţia pentru familie se miră

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Misiunea numitei Coaliţii este sfântă, salvarea mariajelor din România este pe mâini bune. Creştinismul însuşi trebuie apărat de influenţa „necredincioşilor”, zic dumnealor. Lucrurile se vor rezolva în bine începând cu 25 aprilie, desigur, când preşedintele Mihai Gheorghiu ne cheamă la vot popular.

Între timp, acelaşi domn Gheorghiu a descoperit stupefiat că nu toată lumea îi împărtăşeşte viziunea familistă care oferă protecţie constituţională doar unora. În pelerinajul întreprins mesianic prin ţară, la Cluj şi Timişoara, a încercat să convingă în spaţiul universitar. Fu întrerupt, interpelat, chestionat, somat să răspundă unor întrebări la care nu are răspuns. Nu pricepe ce i se întâmplă, nu înţelege că într-un spaţiu eminamente universitar riposta era inevitabilă. Tinerii ştiu că instituţia familiei nu se suprapune cu instituţia căsătoriei şi că altele sunt realităţile familiale care îngrijorează.

Doare să ştii că la fiecare câteva ore o femeie este bătută, în timp ce la câteva zile o femeie este omorâtă. Doare să constaţi că 3 părinţi din 10 folosesc bătaia ca mijloc de educaţie a propriilor copii, conform unui studiu UNICEF. Îngrijorează că nasc anual în jur de 20.000 de adolescente, în timp ce 4.000 dintre ele nasc pentru a doua oară. Stupefiază că grupări membre ale Coaliţiei pentru Familie colaborează cu parlamentari ai Rusiei Unite din Duma de stat ce tocmai a dezincriminat violenţa domestică, în numele „valorilor familiale”, dacă nu se produc răni grave.

Fireşte, nu este civilizat să-l întrerupi pe domnul Gheorghiu când are de comunicat atâtea lucruri importante şi urgente pentru ţară şi familii. Dumnealui este binecunoscut dealtfel pentru incitarea la dialog, săvârşită profesional mai câţiva ani în urmă în calitate de gazdă directorială a Muzeului Ţăranului Român. O mostră elocventă de dialog creştinesc o puteţi găsi aici:

E de recunoscut însă că ingenuitatea cu care aceşti profesionişti ai homofobiei motivate religios se declară victime ale intoleranţei este una colosală. Semeni furtună ani de zile, divizezi profund societatea, scoţi în afara legitimităţii şi protecţiei constituţionale familiile care nu sunt căsătorite şi te miră că eşti apostrofat? Că sunt români care cred că o sută de milioane de lei ar putea merge către programe educaţionale şi nu pentru un referendum fără substanţă? Că sunt români care cred că toate familiile din România merită să beneficieze de recunoaştere şi protecţie? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite