Coaliţia PSD-ALDE, tot mai sensibilă la orologiul Kremlinului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE şi-a dovedit ieri, în cel mai diabolic mod cu putinţă, consecvenţa în instrumentalizarea peste moarte a imensei personalităţi a Regelui Mihai al României.

Parlamentului, adunare în care a luat cuvântul - supremă ofensă adusă memoriei Suveranului, Dragnea-Trei Dosare - s-a suplimentat în graba mare ordinea de zi a Camerei Deputaţilor. Şi astfel s-au supus şi au trecut la vot pe repede-nainte două dintre legile Justiţiei. Cea care reglementează statutul magistraţilor şi legea ANI, rolul celei de-a doua fiind de a- i spală de belele, între alţii, pe parlamentarii infractori. Steluţa Cătăniciu şi restul de aleşi din aceeaşi categorie au toate motivele să respire uşuraţi.

Luni, deputaţii majorităţii PSD-ALDE au dat dovadă de o nepotolită dorinţă de muncă şi au depăşit planul la legiferare. Ar fi fericit naţiunea şi cu bonusul reprezentat de reglementările referitoare la buclucaşul TVA-Split. Au amânat-o pentru astăzi.

Nu se poate să nu băgăm de seamă că majoritatea parlamentară PSD-ALDE a recurs la exact acelaşi modus operandi experimentat pe data  30 ianuarie 2017. Atunci când, la adăpostul nopţii, au suplimentat ordinea de zi a şedinţei guvernului Grindeanu şi au adoptat pe şest, ca hoţii, Ordonanţa 13. Rolul principal a fost deţinut de acelaşi Florin Iordache, ajutat acum de un alt tovarăş de nădejde. Numele lui - Gabriel Vlase. Distribuţi în rolurile Rosencrantz şi Guildenstern de duetul infracţional Dragnea-Tăriceanu. Marii regizori ai spectacolului în mai multe părţi, spectacol plănuit astfel încât, în ziua ultimei reprezentaţii, România să-şi încheie definitiv socotelile cu democraţia, cu statul de drept, cu UE, cu NATO.

Trista operaţiune anti-democratică  prin care coaliţia PSD-ALDE a aniversat, cinic, un an de la victoria în alegerile din 11 decembrie 2016 s-a petrecut nu numai în dispreţul protestelor Opoziţiei căreia i s-a luat, practic, dreptul de a se manifesta în spaţiul dezbaterilor parlamentare, suspendate prin voinţa,, prin pumnul şi palma majorităţii. Nu doar ignorându-se total vocea cetăţenilor nemulţumiţi. Oameni care îşi exercită dreptul de a gândi altfel, de a nu se lăsa păcăliţi de minciunile comunicatorilor majorităţii (Doamne, ce recital penibil a dat la Digi 24 doamna Ecaterina Andronescu!) şi de televiziunile anexate. Oameni pe care purtătorul de cuvânt la PSD şi membru al guvernului Tudose, un ins pe nume Adrian Dobre, şi-a îngăduit ieri să îi numească „neonazişti“. Confirmându-l astfel pe George Orwell care spunea: „cu cît o societate alunecă mai departe de adevăr, cu atât îi urăşte mai tare pe cei care îl spun. Coaliţia care are astăzi pâinea şi cuţitul guvernării, care nu oboseşte să repete că ar fi legitimată în acţiunile sale de votul de acum un an, deşi atunci cei ce au creditat-o au făcut-o în temeiul a cu totul altor considerente, amăgiţi fiind de promisiunile care zilnic se dovedesc a avea acoperire zero, s-a dovedit foarte puţin sensibilă la mesajul de avertisment trimis chiar ieri de Consiliul Europei (GRECO). Indiciu clar că România este deja socotită oficial o ţară cu probleme“.

Un semnal îngrijorător care ne arată că, pentru a-şi salva penalii, coaliţia PSD-ALDE dă cu tifla Bruxelles-ului. Se pare că îi este mult mai pe plac orologiul Kremlinului.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite