Dragnea nu va mai fi audiat de Comisia de Apărare din Senat pentru declaraţiile referitoare la SPP. Cum s-a ajuns la această decizie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de apărare din Senat a respins, marţi, propunerea ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să fie audiat în legătură cu afirmaţiile aduse la adresa SPP. Dragnea ar putea fi chemat să dea explicaţii doar dacă va fi luată o asemenea decizie de Comisiile de Apărare din Senat şi Camera Deputaţilor sau dacă ar avea loc constituiriea unei comisii speciale sau de anchetă sau audierea în comisiile reunite.

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc a propus audierea lui Liviu Dragnea, în baza art. 15, lit. d) din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, pe tema declaraţiilor legate de activitatea SPP. Propunerea PNL a fost respinsă cu cinci voturi „împotrivă“ şi patru „pentru“.

„Noi considerăm că atât timp cât planează asupra unor instituţii anumite suspiciuni, este foarte important ca cel care lansează în spaţiul public astfel de afirmaţii, în speţă deputatul Liviu Dragnea, să vină să ne precizeze, să aducă dovezi, astfel încât interviurile dumnealui să nu fie numai simple poveşti pescăreşti, ci să vedem dacă sunt susţinute de poveşti”, a declarat Pauliuc.

Pe de altă parte, PSD a venit cu o altă interpretare a legii.  „Vă citesc din Constituţia României, articolul 64, alin. 4: Fiecare Cameră îşi constituie comisii permanente şi poate institui comisii de anchetă sau alte comisii speciale. Camerele îşi pot constitui comisii comune. Eu vă propun ca acest subiect să fie discutat într-o şedinţă comună, Cameră-Senat”, a solicitat senatorul PSD Nicolae Moga. Propunerea acestuia a fost aprobată cu şapte voturi „pentru“ şi două abţineri, ceea ce înseamnă că amânarea audierii lui Dragnea pe subiectul SPP. 

Liviu Dragnea a declarat luni că la următoarea şedinţă a plenului reunit al Paralamentului va fi înfiinţată o comisie de anchetă „în ceea e priveşte activitatea SPP, cât şi despre relaţionarea unor instituţii şi şefi din diverse instituţii care se pare că acţionează ilegal“. ”E nevoie de o anchetă parlamentară atât în ce priveşte activitatea SPP, cât şi despre relaţionarea unor instituţii şi şefi din diverse instituţii care se pare că acţionează ilegal”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite