Corespondenţă din Israel. Atac armat în Ierusalim în timpul vizitei lui Iohannis. Delegaţia română nu are voie să iasă din hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În centrul vechi al Ierusalimului, o palestiniancă a atacat marţi un soldat israelian cu cuţitul şi a fost ucisă imediat de forţele de ordine. Chiar în aceste zile, preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită de stat în Israel şi, din motive de securitate, SPP-ul le-a interzis jurnaliştilor aflaţi în delegaţia prezidenţială să părăsească hotelul.

Incidentul armat a avut loc cu câteva ore înainte de sosirea vicepreşedintelui american Joe Biden la Ierusualim şi face parte dintr-o serie de incidente asemănătoare în care au fost implicaţi palestinieni. Nu mai puţin de 28 de israelini şi un american au murit în ultimele şase luni în astfel de acţiuni violente, iar forţele de ordine israeliene au ucis 174 de palestinieni.  

Aflat în vizită în Israel, preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru încetarea conflictului israeliano-palestinian în cadrul discuţiilor purtate cu preşedintele Parlamentului israelian, Yuli-Yoel Edelstein. Şeful statului a mai spus că tensiunile din Orientul Mijlociu afectează Europa, iar Knesset-ul este forul care poate găsi soluţii pentru aplanarea conflictului.

"Situaţia din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord ne preocupă foarte mult. Procesul de Pace din Orientul Mijlociu reprezintă un subiect de maxim interes pentru noi, în contextul în care evoluţiile din regiune au consecinţe majore inclusiv asupra statelor europene", a spus preşedintele Klaus Iohannis, în debutul întrevederii cu preşedintele Knesset-ului, Yuli-Yoel Edelstein. Knesset-ul este Parlamentul israelian, compus dintr-o singură Cameră.

Şeful statului a mai arătat că statul român susţine găsirea unei soluţii de pace. "România susţine eforturile pentru găsirea unei soluţii durabile şi cuprinzătoare, de natură să satisfacă atât cerinţele părţii israeliene, cât şi ale părţii palestiniene de a trăi în pace şi securitate, de a se dezvolta liber în propriile state", a mai spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite