Cozmin Guşă: Băsescu trebuie să meargă în rând cu cei pe care-i acuză, nu în rândul acuzatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul politic, Cozmin Guşă, a declarat la postul Realitatea TV, cu privire la scandalul fraudării alegerilor din anul 2009, că fostul preşedinte Traian Băsescu luptă acum să zguduie o ordine sau o dezordine din statul român la care a contribuit personal.

„Este o echipă transpartinică ce luptă ca să zguduie o anumită ordine la care a contribuit. Băsescu luptă să zguduie o ordine sau o dezordine din statul român la care a contribuit. Această echipă, care s-a defectat puţin după dispariţia lui Sebastian Ghiţă, este formată din oameni care doresc o altă ordine în justiţie pentru că ei sau apropiaţi ai lor au probleme şi atunci arată cu degetul”, a declarat Cozmin Guşă în cadrul emisiunii „Talk News”, de la postul Realitatea TV.

În ceea ce priveşte declaraţiile recente ale fostului preşedinte, Cozmin Guşă a afirmat că acestea nu reprezintă decât o diversiune: „Traian Băsescu nu a câştigat alegerile din 2009. Pe alea din 2004 da. Să nu-mi spună mie că n-a ştiut şi cere acum arestarea lui Kovesi, lui Coldea, că ce-ar fi făcut ei împotriva voinţei lui ca să-l pună preşedinte. Băsescu să vină să ne spună cât de slab preşedinte a fost. Nu că l-a păcălit Maior, că n-a ştiut de Kovesi, că generalul Coldea umbla fără să ştie el. El trebuie să meargă în rând cu cei pe care-i acuză, nu în rândul acuzatorilor”.

În ceea ce priveşte scandalul SIPA, Cozmin Guşă a afirmat că aceste noi informaţii ne spun că după 1989 au fost câteva mii de oameni şantajaşi şi şantajabili, ”care cică au împărţit dreptatea într-un stat care s-a declarat stat de drept. Sigur că ne mai facem de ruşine o dată, dar eu prefer să ne facem de ruşine, să vedem cine sunt cei care rămân în picioare apoi”. 

În concluzie, susţine Cozmin Guşă, statul român s-ar fi clădit pe minciună şi şantaj, ce au debutat cu o crimă. „Soţii Ceauşescu au fost ucişi cu o judecată strâmbă, efectuată la cererea unui procuror santajat de către sistemul de atunci, Dan Voinea, cu contribuţia altora care erau parte a sistemului, care s-au impus la putere - sistemul emanat de ruşi, unguri şi sârbi. Aceste trei servicii secrete s-au implicat în 1989”, a declarat consultantul politic.

În opinia analistului politic, fostul preşedinte Traian Băsescu ar fi comis o mare greşeală când „a numit în justiţie în 2004 doi oameni apropiaţi de George Soros - Weber şi Macovei - n-ar fi fost o problemă dacă Soros n-ar fi jucat politic în România. Dar influenţele lui Soros n-au fost neapărat pozitive şi au vizat sistemul de putere. Dacă vizau civismul, am fi avut o societate civilă puternică azi”.

”Băsescu s-a autodetonat, dar nu mi-e milă de el, pentru că a făcut praf România”, a completat Cozmin Guşă, referindu-se la ultimele declaraţii ale lui Trăian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite