VIDEO Crin Antonescu, la Adevărul Live, despre Roşia Montană: „Aici se confruntă bani contra bani. Soros contra RMGC”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu FOTO David Muntean
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu FOTO David Muntean

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a vorbit, la „Adevărul Live“, despre exploatarea minieră de la Roşia Montană şi a explicat că parlamentarii PNL vor vota împotriva proiectului de lege iniţiat de Guvern, cu excepţia celor din judeţul Alba, care reprezintă interesele oamenilor din zonă.

Totodată, preşedintele Senatului i-a cerut premierului Victor Ponta să-şi asume proiectul Roşia Montană şi să nu lase decizia pe umerii Legislativului.

În opinia şefului Senatului, „premierul vrea tare acest proiect, dar nu doreşte să-şi asume răspunderea şi îl trimite la Parlament, acolo unde vrea un vot secret”.

Mai mult, Antonescu a amintit că primul care a spus că nu mai are rost dezbaterea din Parlament a fost Victor Ponta.

În pofida declaraţiilor divergente dintre PSD şi PNL pe marginea proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, Crin Antonescu crede că funcţionarea USL nu este pusă în pericol, pentru că începerea exploatării din Munţii Apuseni nu a fost angajată în pactul de guvernare.

Crin Antonescu despre rolul soţiilor în problema Roşia Montană

Totuşi, copreşedintele USL Crin Antonescu l-a criticat pe partenerul său politic, Victor Ponta, pentru declaraţiile sale, potrivit cărora i-ar fi promis soţiei sale (Daciana Sârbu) că va vota împotriva proiectului RMGC. În acest context, liderul PNL a spus: „Eu nu pot să comentez aşa ceva (...), relaţia mea cu Victor Ponta s-a bazat întotdeauna pe onestitate, pe transparenţă, pe asumarea unui mod diferit de Traian Băsescu. Ori din punctual meu de vedere acest mod de a face politică asumat împreună înseamnă opţiuni cinstite, la vedere, cu argumente cinstite”. 

Preşedintele PNL a mai subliniat că relaţia sa cu Traian Băsescu este în continuare rece şi a povestit episodul de la Palatul Cotroceni, când şeful statului l-a chemat pentru a discuta pe teme numirii lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor.

În final, Crin Antonescu a vorbit despre subiectul arzător din Orientul Mijlociu, despre relaţia cu republica Moldova şi despre ultima sa vizită în America.

Crin Antonescu la Adevărul Live. Puneţi-i întrebări preşedintelui Senatului! 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite