Cristian Buşoi s-a suspendat din funcţia de secretar general al PNL. Cine i-a luat locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidat la şefia PNL, Cristian Buşoi a renunţat până la Congres la funcţia de secretar general interimar al partidului. Buşoi i-a lăsat locul lui Gheorghe Tinel, unul dintre oamenii săi de încredere, preşedintele PNL Ialomiţa fiind semnatar al moţiunii fostului secretar general interimar.

Retragerea lui Cristian Buşoi din funcţia de secretar general al PNL a fost solicitată de Cătălin Predoiu, retras între timp din cursa pentru şefia partidului, într-o şedinţă a coducerii PNL. Secretarul general este responsabil de organizarea Congresului, iar dubla calitate de organizator şi candidat ar fi reprezentat o incompatibilitate morală. Deputatul Tinel Gheorghe a fost lăsat interimar în funcţia de secretar general. Acest, deţinător şi al funcţiei de preşedinte al PNL Ialomiţa, este semnatar al moţiunii propuse de Buşii. 

Ludovic Orban şi Cristian Buşoi şi-au depus moţiunile de candidatură la şefia PNL. În timp ce Orban a fost înconjurat de lideri de filiale din întreaga ţară, Orban a mizat mai mult pe sprijinul filialei bucureştene, dar şi pe sprijinul unor vechi liberali ca Teodor Atanasiu sau Dan Motreanu.

Unul dintre susţinătorii lui Buşoi a fost şi senatorul Leon Dănăilă, cel care a afirmat că secretarul general interimar al PNL se va ridica la nivelul Brătienilor. „Cred că va reuşi şi de această dată cu susţinerea noastră să-l aducem la un nivel foarte ridicat, mă refer la faptul că PNL a fost înfiinţat în anul 1875 şi a avut conducători de bază - fraţii Brătianu, Rosetti, Vernescu care s-au situat la nivelul cel mai înalt. Sper ca domnul Buşoi, sunt sigur aproape, că va ajunge la nivelul acestora, va aduce România pe noi făgaşuri de progres şi civilizaţie“, a subliniat Dănăilă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite