Cum a fost păcălit Traian Băsescu să îl atace pe şeful SIE pentru o declaraţie dată de MRU pe când era politician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, a fost provocat, duminică, într-o emisiune la România TV să răspundă unui atac al actualului director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, formulat cu ani în urmă, într-o emisiune Adevărul Live.

Trăian Băsescu, invitatul Paulei Rusu în emisiunea „Cheia Zilei“, difuzată duminică, la România TV, a fost provocat să urmărească un fragment dintr-o emisiune Adevărul Live, în care a fost invitat Mihai Răzvan Ungureanu, pe vremea când acesta era politician şi nu ocupa funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, şi să răspundă afirmaţiilor  lui MRU prin care critica Partidul Mişcarea Populară, spunând că „politica nu se face din măicuţe şi din oameni de pe centura politicii“.

Tratând declaraţia fostului politician Mihai Răzvan Ungureanu ca pe un atac recent, care intră în conflict de interese cu actuala sa funcţie de director al Serviciului de Informaţii Externe, Traian Băsescu a dat o replică, la îndemndul moderatoarei.

„Ce să facă şi Răzvan Unguranu? El a fost tot pus de către cineva şi acum încearcă să fie util celor care i-au dat din nou funcţie. Dacă vedeţi dimensiunea declaraţiei lui Răzvan Unguranu, vă puteţi da seama şi de ce acest om nu a reuşit să stea la Guvern decât 72 de zile. El nu înţelege nimic din politică. Atunci când tot electoratul, toţi analiştii, toţi jurnaliştii spun că e nevoie de o nouă forţă politică, el spune: Nu trebuie! Trebuie să rămnem noi USL: PNL şi PSD“, a comentat Traian Băsescu afirmaţiile lui MRU.

„Ar trebui să-şi ceară scuze public, acest domn Răzvan Ungureanu pentru jignirea membrilor PMP. În acest partid, 85% din oameni n-au mai făcut niciodată politică. Ori a face asemenea afirmaţii nu arată decât imboldul, dorinţa lui de a fi sluga USL. Numai USL spune că nu trebuie alte partide“, a completat preşedintele PMP.

Întrebat dacă se simte trădat de şeful SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, Traian Băsescu a răspuns: „Nu mă pot simţi trădat de MRU. El a trădat pe oricine l-a ajutat. L-a trădat pe Tăriceanu în favoarea mea. Acum pe mine pentru Klaus Iohannis. Ăsta e caracterul lui, deşi e un om citit. Dar nu întotdeauna unde e multă carte e şi caracter“.

Declaraţia pe care Traian Băsescu a comentat-o era extrasă dintr-o emisiune Adevărul LIve la care Mihai Răzvan Ungureanu a participat înainte de a fi numit la şefia SIE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite