Cum s-a rupt relaţia de prietenie dintre Nicuşor Dan şi Clotilde Armand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Dan, liderul partidului USR, a vorbit marţi, la Adevărul Live, despre relaţia de prietenie dintre el şi Clotilde Armand, despre care spune că „mai degrabă” nu mai există, precum şi despre situaţia lui Armand în partid.

Despre situaţia lui Clotilde Armand în interiorul partidul, ţinând cont de criticile tot mai numeroase aduse ei, precum şi  sesizarea privind inactivitatea în Consiliul Local al Sectorului 1, liderul USR a spus că situaţia va fi analizată, dar că nu trebuie acordată o prea mare importanţă sesizării primite.

„A fost o simplă sesizare de la cineva de la Sectorul 1, cum sunt multe în orice partid. Nu este însă ceva extraordinar. Orice sesizare este lămurită de către organul competent, dar nu trebuie să-i dăm o importanţă pentru mare acestei sesizări.”

Întrebat dacă în momentul de faţă mai poate fi vorba despre o prietenie între cei doi, Nicuşor Dan a declarat că „mai degrabă nu”, dând de înţeles că politica a rupt relaţia de prietenie. „Mai degrabă nu, dar avem o relaţie civilizată, profesională”, a spus liderul USR.

Liderul USR a vorbit şi despre disputa dintre Sergiu Moroianu, şotul lui Clotilde Armand, şi Matei Păun, cel care s-a ocupat de campania electorală a partidului, conflict ce s-a soldat cu excluderea lui Moroianu din partid.

„Matei Păun nu este înscris în partid, a fost şeful campaniei electorale. Sergiu Moroianu a fost exclus din partid, a făcut o contestaţie la Comisia de Etică care a dat o decizie doi la doi. Aşteptăm congresul pentru a numi o nouă comisie care să judece contestaţia. În acest moment, Sergiu Moroianu este exclus din partid, dar decizia nu este finală”, a precizat liderul USR.

Dacă în cazul lui Clotilde, Nicuşor Dan a recunoscut că politica a rupt o prietenie, despre Sergiu Moroianu spune doar că are „o mare simpatie”, dar cu toate asta excluderea sa din partid era inevitabilă.

„Din punct de vedere personal, am o mare simpatie pentru el, înţeleg logica în care a făcut ce a făcut, dar pentru partid a fost un gest foarte urât, iar sancţiunea de excludere a fost inevitabilă”, a mai spus liderul USR. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite