Cum îi vede PSD pe protestatari: plătiţi şi violenţi. Reacţia PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi reprezentanţi ai PSD au considerat că oamenii ieşiţi să protesteze nu au mers de bunăvoie, ci că unii dintre ei au fost plătiţi, dar şi că „violenţa îi caracterizează“. O primă reacţia a venit de la primarul oraşului Roman, unul dintre cei vizaţi de afirmaţiile venite din partea membrilor social-democraţi.

Ecaterina Andronescu, senatoare a PSD, a declarat, într-o intervenţie la Digi24, faptul că o parte dintre protestatari ar fi fost plătiţi să iasă în stradă să strige împotriva Puterii. „Pot să vă transmit şi dumneavoastră ca să vedeţi mesajele care spun că unii primari - şi vă dau exemplu concret mesaj primit de la cineva din Roman - au plătit drumul, cheltuielile pentru transportul celor care au ieşit în stradă”, a declarat Ecaterina Andronescu. Mai mult, aceasta a punctat faptul că protestele transmit în afară mesajul că în România e instabilitate. „Dacă aceste demonstraţii acreditează ideea că în România este instabilitate, că România este o ţară neguvernabilă, toată lumea pierde.“, a completat social-democrata. 

Primarul din Roman, Lucian Micu, a declarat, duminică, faptul că vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a spus un lucru total neadevărat afirmând că el a plătit protestatarii care au venit la Bucureşti şi că va analiza cu juriştii din primărie acţionarea în judecată a acesteia, potrivit News.ro. „E ca un şoc pentru mine declaraţia pe care a făcut-o. Un lucru total neadevărat şi voi analiza împreună cu jurişti din primărie dreptul de a o acţiona în judecată pentru astel de afirmaţii”, a declarat Lucian Micu, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a subliniat faptul că protestarii ieşiţi la manifestările anticorupţie şi în favoarea Justiţiei ar fi violenţi, amintind de aşa-zisele violenţe ale acestora din Piaţa Victoriei, în luna decembrie. „Îmi aduc aminte de violenţele provocate de aceşti oameni. Îi caracterizează“, a precizat Dobre, la Antena 3, completând că nu ştie care ar putea fi motivul sau motivele pentru care oamenii să iasă în stradă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite