Cum s-a făcut mai făcut o dată de mirul lumii preşedintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea

Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucovinean oleacă mai hâtru şi, din câte se pare, şi cu consistentă dare de mână, adică cu niscaiva avere făcută din muncă cinstită şi nu din afaceri necurate cu Statul, a construit pe cheltuială proprie 1 metru de autostradă.

Omul a dovedit astfel că se poate, numai minte, organizare şi determinare să fie.

După ce şi-a săvârşit lucrarea, bucovineanul nostru pe nume Ştefan Mandachi, s-a gândit că nu ar fi rău să cheme şi la o acţiune civică. Un act cu caracter simbolic de natură să le arate guvernanţilor că românii se pot mobiliza spre a le spune că s-au săturat de promisiuni electorale, de master-planuri repetate, de studii de fezabilitate făcute şi refăcute, de continue amânări, de făgăduieli deşarte şi că, în fine, vor şi fapte. Adică autostrăzi inaugurate pe bune, nu deschise azi spre a fi închise mâine, de bună calitate, că nu mai vor cârpeli făcute doar aşa de ochii lumii. Ştefan Mandachi şi-a convocat concetăţenii la o acţiune civică ce trebuia să se desfăşoare vinerea trecută, pe data de 15 martie, la ora 15. Acţiunea presupunea o încetare simbolică a lucrului, adică o grevă care să nu dureze mai mult de 15 minute.

Dl.Mandachi a fost privit cu simpatie de unii, cu amuzament de alţii. Dl. Cristian Tudor Popescu i-a tras la Digi 24 o săpuneală mai mult decât deplasată ce dovedeşte că marele gazetar (nu jurnalist, îi spunem astfel fiindcă aceasta îi este dorinţa), scriitor şi cinefil şi-a cam pierdut simţul umorului, alte organe de presă şi-au arătat, în schimb, solidaritatea cu iniţiatorul grevei. Ştiind foarte bine că este vorba despre o grevă care nu avea cum să nu aibă şi un subînţeles conţinut politic.

O fi spus el, dl. Traian Băsescu, pe vremea când era ministru al Transporturilor, că România nu are nevoie de autostrăzi, numai că a trecut de atunci multă vreme, între timp dl. Băsescu a mai scos pe gură şi alte enormităţi chiar în calitate de preşedinte, însă calculele arată că după Revoluţia din decembrie 1989, PSD, cu diferitele lui nume şi travestiuri, s-a aflat la comanda ţării mai mult de 6 mii de zile. Răstimp în care, aşa după cum ne-a informat, tot la Digi 24, penibilul şi needucatul traseist politic Valeriu Andrei Steriu (insul acesta a trecut prin cel puţin tot atâtea partide politice precum personajele din... Escu de Tudor Muşatescu), s-au construit doar 600 de kilometri de autostradă.

Protestul d-lui Ştefan Mandachi a avut o neaşteptat ecou în marea masă a populaţiei. I s-au alăturat oameni simpli, politicieni, chiar şi din arcul majorităţii guvernamentale, angajaţii au stat alături de patroni. Dl.Mandachi a fost tratat cu superioritate de vechil, de arendaş, de ins căruia burta nu îi mai intră în pantaloni de atât trai bun şi de nefăcut nimic de preşedintele Senatului, dl. Călin Popescu-Tăriceanu (tristă soartă pentru un fost manechin, fie el chiar şi de la Apaca !) şi cu insulte, glume proaste şi apostrofări de birtaş, de preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care, înainte de a avea dureri de spate, are mari probleme cu nervii, că doar de asta se răsteşte, ţipă, profită de vederea unui microfon, pune stăpânire pe el, îl suceşte, răsuceşte spre a îndruga verzi şi uscate.

În cazul de faţă alimentate de spaima că cele 15 minute de grevă generală la care a chemat dl. Ştefan Mandachi se pot transforma oricând în 15 ore sau, de ce nu?, 15 zile. Aceasta fiindcă românii s-au cam săturat de minciunile şi promisiunile mincinoase ale Cucilor şi Livachilor politici care ard gazul degeaba.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite