Dâncu, atac voalat la PSD: Majorităţile obtuze pot dispreţui dialogul, comunicarea şi continuă lupta surdă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dâncu FOTO Eduard Enea
Vasile Dâncu FOTO Eduard Enea

Vasile Dâncu, fost vicepremier în Guvernul Cioloş şi unul dintre sfetnicii lui Liviu Drganea, lansează critici voalate la adresa actualei guvernări, în contextul protestelor generate de adoptarea ordonanţei de urgenţă 13.

”Majorităţile obtuze pot dispreţui dialogul, comunicarea şi continuă lupta surdă din timpul care era destinat luptei pentru putere. Când elita majorităţii caută să domnească şi să sugrume, să preseze şi să nu se uite la feedback-ul social, atunci se formează minorităţi disperate, care pot erupe în societate”, susţine sociologul într-un editorial din Revista Sinteze. 

Fostul vicepremier face trimitere şi la o aşa-numită regulă de ”etică politică”: ”Numai în barbaria trecutului, învingătorul ia totul”.

În fine, Vasile Dâncu analizează şi protestele din stradă. ”Mişcările de protest social vin, de cele mai multe ori, din partea minorităţilor turbulente, cele care vor să schimbe regulile. Minorităţile merg pe un asalt asupra societăţii si, în multe situaţii, câştigă. Minorităţile active, agitatoare, în cele mai multe cazuri, reuşesc să învingă majoritatea tăcută”, conchide Dâncu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite