Daniel Constantin: L-am asigurat pe premierul Grindeanu că, indiferent ce se întâmplă în ALDE, toată lumea susţine Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat, duminică, la Realitatea TV, că a discutat cu premierul Sorin Grindeanu pe tema tensiunilor din partid şi i-a dat asigurări că, indiferent de deznodământul lor, toţi membrii ALDE susţin actualul guvern.

„În această seară am discutat şi cu domnul Grindeanu, l-am informat de şedinţa de astăzi şi l-am asigurat că, indiferent ce se va întâmpla în ALDE, toată lumea, dar toată lumea - şi cei care îl susţin pe domnul Tăriceanu, şi cei care mă susţin pe mine - va susţine guvernul Grindeanu”, a spus Daniel Constantin.

El a argumentat că susţinerea cabinetului Grindeanu a fost impusă de către electorat prin votul din 11 decembrie. „Nu vrem să înşelăm încrederea pe care oamenii au avut-o în noi şi vom susţine în continuare această coaliţie”, a explicat copreşedintele ALDE.

Întrebat dacă există posibilitatea ca partidul să-i retragă sprijinul politic pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al Mediului, Daniel Constantin a răspuns: „Nu stau în anumite funcţii. Mai importanţi sunt oamenii. Nu ştiu cum s-ar face o retragere a sprijinului. Când am votat membrii Guvernului, nu am avut un vot în cadrul partidului, din păcate, aşa cum ar fi trebuit să fie. Lucrurile astea sunt un pic mai complicate, o să vedem.”

Daniel Constantin a părăsit, împreună cu un grup de susţinători, şedinţa de duminică a Delegaţiei Permanente a ALDE în care a fost convocat Congresul afirmând că reuniunea este nestatutară, deoarece unii membri de drept ai Delegaţiei nu au fost convocaţi, iar alte persoane nu aveau dreptul să participe. În consecinţă, şedinţa şi deciziile adoptate în cadrul ei vor fi atacate în contencios administrativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite