De ce a anulat PSD anunţatul mega-miting din 22 mai?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surprinzătoare şi nu prea decizia conducerii PSD de a anula super-mega-mitingul ce ar fi urmat să aibă loc în data de 22 mai la Romexpo.

Decizia poate fi socotită surprinzătoare doar dacă sunt luate în calcul declaraţiile agresive, indiscutabil iresponsabile şi care nu au nimic de-a face cu adevărata luptă politică, cu atât mai puţin cu politica europeană, a unor inşi de teapa, incultura şi nivelul scăzut de inteligenţă ale unor Liviu Dragnea, Codrin Ştefănescu sau Carmen Dan.

Iar dacă Dragnea şi Codrin  au făcut doar ceea ce ştiu ei mai bine, de fapt, singurul lucru la care se pricep, să ameninţe cu ceea ce ar vrea, de fapt, partidul şi nu oricum, ci de la vlădică la opincă, indiciu clar că respectivii au rupt demult orice urmă de contact cu realitatea, dar şi cu puţinii oameni de bun simţ care încă nu au părăsit PSD, lucrurile sunt mult mai complicate şi îngrijorătoare atunci când analizăm declaraţiile d-nei Carmen Dan.

 Şi aceasta fiindcă respectiva insă a făcut deschis uz de funcţia pe care o deţine în fruntea Ministerului de Interne atunci când a ameninţat cu declanşarea unei operaţiuni de identificare a celor care au participat la mitingurile anti- PSD. MIting născute drept reacţii fireşti şi de bun simţ la pretinsele desfăşurări de forţe cu care i-au ameninţat pe români falşii social-democraţi.

Ţinând cont că se înmulţesc dovezile care o acuză pe d-na Dan ca fiind la comanda represiunii din 10 august 2019, atunci când Jandarmeria, aflată în subordinea ei ,s-a manifestat violent împotriva populaţiei punându-se în serviciile politicului, comiţând ilegalităţi, această recidivă a ministrului ar trebui nu doar să îngrijoreze, ci şi să fie adusă la cunoştinţa forurilor europene. Ca încă o filă la dosarul extrem de consistent al atacurilor la care a supus şi supun sistematic, din ianuarie 2017 încoace, Statul de drept PSD şi actuala guvernare.

De ce nu e surprinzătoare anularea mitingului anunţat cu surle la trâmbiţe? Fiindcă devine tot mai evident faptul că nici măcar o parte dintre cei care constituie azi vlădica şi, cu atât mai mult, opinca PSD nu mai prea vor ceea ce doresc Dragnea, Codrin, Dan, Şerban Nicolae, Nicolicea.

Mai există totuşi prin partid inşi cu scaun la cap care au tras învăţăturile cuvenite din ceea ce s-a întâmplat la Iaşi sau la Galaţi. Locuri în care s-a dovedit că, în ciuda efortului financiar masiv, suportat de buzunarele noastre că doar nu degeaba şi-a votat PSD o consistentă subvenţie din Bugetul de stat pe anul 2019, că în pofida mobilizării ba cu de-a sila, ba contra-cost, lucrurile nu au ieşit întocmai cum s-au angajat cei din conducere. Nicăieri, în nici un mare oraş ori doar reşedinţă de judeţ nu s-a atins cifra de participanţi promisă, nicăieri PSD nu a scăpat de huiduieli, nicăieri nu s-a întâmplat ca oamenii cinstiţi să nu le arate celor din conducerea partidului că ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Sunt în conducerea social-democraţilor români şi oameni pe care mai mult ca sigur că i-a pus pe gânduri faptul că partidul a pierdut Moldova, până în urmă cu ceva timp fief incontestabil, Oameni care ştiu că din 2017 încoace Bucureştiul a devenit încă şi mai nesigur. Care au înţeles că 10 august 2018 a fost o zi fatidică pentru PSD în Bucureşti. Nici vorbă ca bucureştenii să îl mai susţină. Zona Romexpo rarefiată ar fi avut un efect demobilizator pentru electoratul partidului din ţară. Or, decât un eşec masiv al unui miting anunţat a fi unul al victoriei în Bucureşti, atunci, mai bine lipsă.

Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite