Deputatul ţepar vine cu precizări: Diaconu mi-a spus că PRU va suporta cheltuielile de cazare în campanie. Alin Burcea mi-a oferit gratuit bilete de avion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea
Cristian Rizea

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a răspuns acuzaţiilor legate de faptul că plecat dintr-un hotel din Vaslui fără să plătească masa şi cazarea şi că nu ar fi achitat nişte bilete de avion. Rizea susţine că PRU avea prin contract obligaţia să-i achite cheltuielile din campania electorală, iar biletele de avion pe care nu le-ar fi plătit i-au fost de fapt oferite cu titlu gratuit de omul de afaceri Alin Burcea.

Cristian Rizea susţine că nu el, ci PRU- partidul pe listele căruia a candidat la alegerile parlamentare din 2016-  nu şi-a respectat obligaţiile care-i reveneau printr-un contract încheiat cu un hotel din Vaslui.

”Cel care a decis unde să candidăm eu şi dl. Ciprian Ţîrdea a fost domnul Bogdan Diaconu, în ciuda faptului că îşi dăduse cuvântul în faţa colegilor din conducerea PRU că vom candida pe lista de la Bucureşti ! Cu o zi înainte de data limită a depunerii candidaturilor Bogdan Diaconu ( preşedintele PRU- n.r)  m-a rugat să merg la Vaslui că partidul va suporta din punct de vedere financiar cheltuielile aferente campaniei electorale, inclusiv costurile de cazare!”, a scris, pe Facebook, Cristian Rizea.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de omul de afaceri Alin Burcea, Rizea precizează că Burcea l-a abordat, fiind interesat de perspectiva ca fostul deputat să devină primar al sectorului 5 la alegerile din iunie 2016.

”Cel care m-a căutat prima oară la telefon a fost domnia sa, care a insistat să ne vedem la o cafea, motiv pentru care ne-am văzut în biroul meu din sediul PSD Sector 5. Cu toate că ne ştiam doar din vedere din vremea guvernării PSD în perioada 2000-2004, am înţeles imediat că Alin Burcea era foarte interesat de persoana mea deoarece, în calitatea mea de preşedinte PSD Sector 5, îmi exprimasem public intenţia de a candida la Primăria Sectorului 5!”, susţine Rizea.

El a spus că, la insistenţele lui Burcea, au mers împreună la Mamaia şi la Predeal cu familia. ”Domnia sa mi-a oferit chiar nişte bilete de sejur gratuite în Grecia în luna iulie-august 2015, bilete pe care le-am oferit unor colegi de la PSD Sector 5 (element care se poate foarte uşor verifica)! În acea perioadă, având nevoie de nişte servicii turistice, am apelat la dl. Alin Burcea, care mă rugase ca pentru astfel de solicitări să colaborez cu agenţia dânsului, lucru pe care l-am facut, domnia sa insistând că nu trebuie să achit contravaloarea acestor servicii!”, se justifică fostul pesedist.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea datorează de circa doi ani companiei Paralela 45, una din cele mai mari agenţii de turism din România, aproximativ 4.000 de euro pentru zece bilete de avion pe ruta Bucureşti-Nisa, a declarat miercuri, pentru News.ro, proprietarul companiei, Alin Burcea, care consideră că Rizea este ”un escroc în serie care nu a vrut nicio clipă să plătească aceste bilete”, şi că orice încercare de a-şi recupera banii s-a dovedit un eşec.

"De aproape doi ani îmi datorează această sumă. Mi-a cerut nişte bilete de avion pe Nisa. Vreo zece bilete de circa 4.000 euro. Eu am aflat ulterior că era o gaşcă întreagă din România care mergea la Monte Carlo. La momentul respectiv, Rizea era preşedintele PSD Sector 5, deci am mers pe încredere într-un deputat în Parlamentul României, nu era un ţigan din Colibaşi”, a spus Burcea, pentru News.ro.

Patronul Paralela 45 a menţionat că a încercat pe diverse căi să ajungă la Rizea ca să îşi recupereze banii, dar nu a reuşit. ”Îşi schimbă telefonul din două în două săptămâni. A dispărut ca măgarul în ceaţă. L-am văzut anul trecut anchetat de Poliţie, iar acum am scris o postare pe Facebook, pentru că am văzut că a mai dat ţeapă unui hotel”, a precizat Burcea.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea şi un prieten de-al său, Ciprian Ţîrdea, care au candidat anul trecut din partea PRU la alegerile parlamentare, vor fi daţi în judecată de administratorul unui hotel din Vaslui după ce aceştia au stat, în timpul campaniei electorale, la un hotel din municipiul Vaslui, unde au mâncat şi băut, fără să achite serviciile hoteliere în valoare de 10.000 de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite