Despre clasa de mijloc credincioasă pesedistă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prostia costă. Cică ratele au crescut cu 100 lei la apartamente mici de când cu ROBOR-ul aruncat în aer de prea mulţi luminaţi de la PSD. Nu asta e cea mai mare problemă, ci faptul că 200 lei ai de dat lunar la stat pentru a plăti deficitul bugetar. Cumulat cu creşterea dobânzii, ai 300 lei pe lună în minus de când a venit PSD la guvernare.

Având în vedere că sunt din 2012 la guvernare, minus un an tehnocraţii, asta înseamnă, grosso modo, 72 de luni înmulţit cu 300 lei, 21600 lei. 200 de milioane ţi-a băgat mâna în buzunar gloata de proşti de la PSD în ultima guvernare, lăsând la o parte inflaţia, cea mai mare din UE. Calculul ăla vi-l las vouă. 200 de milioane de căciulă doar ca să îşi bată odraslele celor ce ne-au umilit la revoluţie joc de voi. Ăsta era un calcul de acum un an, acum probabil această gaură, bani reali care puteau fi ai tăi, adăugat la inflaţie, minciuni, pesta porcină, plecarea investitorilor serioşi din străinătate din ţară şi tăierea investiţiilor publice, a făcut costul, în mintea mea, să fie de vreo 10 ori mai mare. Măi să fie, să fi pierdut noi vreo 2 miliarde de om de când cu ultima guvernare PSD care se tot ţine de scaun? Asta e scadenţa unor greşeli uriaşe făcute la alegerile din 2012 plus 2016, şi pe care nu am să le-o uit multora din aşa zişii mei prieteni. Şi din familie, care or fi, că nu prea spun.

Dragnea şi Tăriceanu îmi aduc aminte de Tăntălăul şi Gogomanul. Ştiţi filmul ăla cu Jim Carrey, în care sunt ei cu maşina aia în formă de câine? Şi fac ei ce fac şi fac numai prostii, mai dau şi de o gagică dintr-o familie bună. Rămâne la latitudinea cititorului cine e tăntălăul şi cine e gogomanul. Dar comparat cu un Hitchcock, Welles sau un Fassbinder, e un film care nici nu merită băgat în seamă. Foarte prost.

Apoi îmi vine în minte, oare să organizăm prima demitere de Guvern prin referendum? Oricât de bună şi de democratică ar fi ideea, ea nu poate fi dusă la bun sfârşit. De ce? Pentru că sistemul este de aşa natură să nu îţi dea voie. Oricât ar spune Constituţia că poporul este suveran, în realitate sistemul este făcut de aşa natură încât să permită doar unei elite politice schimbarea radicală. Plus că democraţia nu se poate prin referendum. O fi bine în Elveţia, dar ea nu e în UE. Atunci când noi vom schimba acest sistem încât să ne dea voie nouă poporului de a face acest referendum când ar fi necesar, atunci vom fi suverani. Până atunci instituţiile politice fac legea. Dar ce este de făcut când instituţiile politice sunt populate de o droaie de proşti? Referendumul pentru cei 300 de Parlamentari de ce nu a fost pus în practică? Voinţa poporului nu contează. Încă.

Ce este şi mai grav, intelectualii sunt în derivă în România. Am observat că oameni foarte deştepţi în România au început să se gudure pe lângă naţionalisme. Adică cum frate, tocmai de la cei de la care ne-am aştepta să aibă puţină înţelepciune? Adică în loc să facem mişto de patriotarzi, noi o dăm pe naţionalisme? Adică vrem să se ajungă din nou la război? Cât de idioţi să fi ajuns unii din intelectualii români? Cum adică frate să ai măcar o tresărire pozitivă la spectacolul grotesc al Armatei de la defilările de 1 Decembrie? Cum adică frate să ai urmă de îndoială asupra cui să iei partea în revolta din vara trecută din Catalunia? Ca să nu zic că mulţi idioţi au luat partea guvernului spaniol, când era logic şi uman să iei partea celui mai puţin puternic, Catalunia? Să nu fie asta o frică internă care înveleşte un anti-maghiarism naţional ceauşist al multora dintre educaţii României? Mai citiţi băieţi, dar cel mai important, mergeţi la şcoli internaţionale că să învăţaţi toleranţă.

„Ambii părinţi trebuie să muncească în mod egal în gospodărie şi la creşterea copilului. Aproape toate studiile indică faptul că acest lucru este inevitabil, deoarece puterea non coercitivă de a stabili un surplus normativ exercită o presiune permanentă care mai devreme sau mai târziu distruge orice practici tradiţionale.“

Acest citat l-am întâlnit într-o carte, nu mai contează care, şi consider că este chintesenţa noii generaţii. O generaţie care respinge patriarhatul, care consideră femeia egala şi nu mai presus şi nici mai prejos de bărbat şi care va demola tradiţia din România. Cu părere de rău pentru cei care cred că tradiţia în România are ceva bun şi pozitiv din care putem noi cei tineri să învăţăm ceva. Nu are. Numai să ne gândim puţin la cum tradiţia românească este centrată pe moarte. 400 de mii de parastase, bineînţeles toate taxate de popă (despre biserică ce să mai zic?, oare se vor interzice vreodată clopotele asurzitoare?, oare BOR nu prosteşte lumea şi a prostit-o întotdeauna pentru că nu există divinitate, deci tot ce spun ei e doar o poveste de adormit o parte săracă din populaţie?), ţinut mortul în casă până mai ieri (la ţară încă e lege), îngropat şi dezgropat oasele mortului. Băi, pe bune? Ăştia suntem noi? Ne mai mirăm de ce suntem cei mai slabi din Europa la igienă personală. Sau la cultură. Dar am fost primii la comunism! Ceauşescu e cel mai tare! Ha! De fapt, pe locul 2, după Coreea de Nord. Suntem primii la spălat pe creier!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite