Doamnă Dăncilă, în puşcărie intră cel care semnează, nu cel care dictează!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am impresia că doamna premier Dăncilă subestimează cu mult riscurile şi pericolele care o pândesc în fiecare zi. Dacă ar gândi mai adânc, ar realiza că Dragnea, care a „îngropat” doi premieri, nu va ezita să o „îngroape” şi pe dânsa, dacă interesele  i-ar cere acest lucru. Apoi, doamna premier nu realizează că funcţia pe care o deţine este o pălărie  prea mare pentru resursele domniei sale.

Majoritatea oamenilor ştiu ce le poate pielea şi capul. Şi nu se hazardează în funcţii de conducere pentru care nu au pregătirea şi resursele necesare. Dumneavoastră aţi fost 9 ani europarlamentar dar nu v-a auzit nimeni vorbind în Parlamentul European şi nici n-aţi învăţat limba engleză. În nouă ani! Şi acum, pentru că Dragnea are nevoie să scoată castanele din foc cu mâna altuia, vă expuneţi la obligaţiile şi responsabilităţile unei funcţii mult peste posibilităţile dumneavoastră intelectuale. Nu vă daţi seama, aşa-i?

Să o ajutăm să înţeleagă riscurile care decurg din poziţia actuală a domniei sale.

Doamna Dăncilă nu înţelege responsabilităţile pe care le are

Din dispoziţia dlui Dragnea, Viorica Dăncilă îl ignoră, îl ridiculizează pe preşedintele Iohannis. „M-a chemat la Cotroceni ca pe o elevă. Sunt premierul României”, declara doamna Dăncilă. Atât înţelege dânsa din funcţia pe care o deţine, din colaborarea între instituţiile statului român. Ca să nu mai lungim vorba, să dăm un exemplu foarte posibil. Nu a răspuns la telefon preşedintelui timp de trei ore, ca să-l ridiculizeze. Că aşa i-a spus Dragnea. Şi dacă, doamnă Dăncilă, era vorba de iminenţa unui atac terorist în România, de care doar preşedintele aflase, şi vă cerea să ordonaţi trupelor ministerului de Interne să-l contracareze? Şi e vorba de minute aici, nu de 3 ore. Dacă mureau români în acel atac terorist, dumneavoastră aţi fi înfundat puşcăria pentru subminarea capacităţii de apărare a ţării. Aşa e că nu v-aţi gândit la această posibilitate?

Doamna Dăncilă nu înţelege mecanismele de funcţionare ale unui stat

Când Constituţia şi legile spun că preşedintele este responsabilul pentru politica externă, celelalte instituţii, inclusiv guvernul, trebuie să se consulte, cel puţin, cu preşedintele, când e vorba de acte importante de politică externă. Mutarea ambasadei României la Ierusalim este un act cu importante consecinţe în plan diplomatic european şi internaţional. România are de multă vreme o poziţie neutră şi echilibrată, echidistantă, între părţile beligerante din zonă. Şi veniţi dumneavoastră acum să distrugeţi această poziţie, doar pentru că aşa a spus Dragnea? Ştiaţi care e poziţia UE, la care România a aderat prin tratate semnate şi parafate? Puteţi fi acuzată de subminarea intereselor României în planul politicii externe şi, datorită poziţiei importante pe care o ocupaţi, tot la puşcărie riscaţi să ajungeţi.

Este posibil ca preşedintele Iohannis să reclame la CCR un posibil conflict juridic de natură constituţională, pentru că jurisprudenţa CCR conţine cauze asemănătoare. Ce faceţi dacă se constată că ditamai premierul a încălcat Constituţia? Puteţi fi acuzată de subminarea puterii de stat constituţionale a României. Aşa-i că nici la asta nu v-aţi gândit?

Doamna Dăncilă nu înţelege rolul de mediator al preşedintelui României

România a încheiat primul trimestru din 2018 cu un deficit de 4,46 miliarde lei, veniturile au crescut cu 11,5%, iar cheltuielile cu 22,1%, conform comunicatului ministerului de Finanţe. Indicele Robor a atins cote record, afectând populaţia care are împrumuturi, cursul de schimb a atins nivelul de peste 4,66 lei/euro, în timp ce bugetul de stat a fost construit pe un curs de 4,5 lei/euro. În fiecare săptămână aveţi mitinguri de protest în Piaţa Victoriei, ale salariaţilor nemulţumiţi de salariile primite după „revoluţia” salarială. Inflaţia doboară record după record, erodând şi bruma de creştere a veniturilor nete ale salariaţilor bugetari. România se împrumută mai mult şi mai scump, pentru a acoperi cheltuielile cu pensii şi salarii bugetare. Toate aceste evidenţe dramatice îl îndreptăţeau pe preşedinte să medieze între guvern şi BNR, mai ales că guvernul aruncă în cârca BNR rezultatele catastrofale din economia ţării. Şi dumneavoastră ce faceţi? Îl acuzaţi pe preşedinte că vă cheamă ca pe „o elevă”, când doreşte să afle de la premierul României care este soarta finanţelor ţării. Îmi pare rău, dar dacă nu înţelegeţi gravitatea situaţiei, şi vă uitaţi doar la ce spune Dragnea, nici elevă nu sunteţi. Poate preşcolar.

Doamnă Dăncilă, aveţi grijă cu OUG-urile emise de guvern

Aţi văzut ce păţesc cei care îl ascultă pe Dragnea. Doamna Sevil Shhaideh tocmai a trecut de la faza de suspect la aceea de inculpat, pentru că l-a ascultat pe Dragnea în cazul Belina. Dragnea a dictat şi dânsa a semnat. Cine riscă să intre în puşcărie? Cel care a dictat sau cel care a semnat? Foşti miniştri, ultimul Vlădescu, dau cu subsemnatul pe la parchete, pentru că în cele din urmă tot se află ce mişmaşuri au făcut, măcar din motivul că se toarnă unii pe alţii. Aveţi grijă mare ce semnaţi. E păcat de viaţa şi familia dumneavoastră să sfârşiţi în puşcărie pentru că aşa v-a spus Dragnea. E plină politica românească de oameni ajunşi în puşcărie doar pentru că nu i-a dus capul ce trebuie să facă şi au ascultat de alţii. În situaţia asta sunteţi şi dumneavoastră.

Atenţie la OUG privind legile justiţiei, pe care o cere Dragnea. Dacă faceţi aşa ceva, veţi stârni un val de proteste în ţară şi străinătate care vă va mătura în două zile din viaţa politică. Plus plângeri penale că aţi subminat stabilitatea şi ordinea constituţională din România. Şi vă sacrificaţi viaţa şi familia ca să executaţi ce zice Dragnea. Care în toată cariera politică a pus pe alţii să facă ilegalităţile pe care personal nu avea curajul să le facă.

Concluzii

Ar fi bine că membrii familiei, prietenii apropiaţi, să-i deschidă capul doamnei Dăncilă asupra riscurilor la care se expune şi pe care, se pare, domnia sa nu le înţelege. Nu poate guverna avându-l pe preşedinte adversar, fără să arunce ţara în haos. N-au reuşit nici Tăriceanu,  nici Ponta. Să înţeleagă parşivenia lui Dragnea care, la o adică, o va face ţap ispăşitor pentru tot ce iese prost în România. Dacă nu va înţelege, asta e. Va suporta consecinţele, inclusiv penale, doar de dragul de a se numi prim ministru.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite