DOCUMENT Liviu Pop îi ameninţă pe profesorii care folosesc manuale auxiliare cu „organele abilitate“. Deputat PNL: „E ceauşism fără precedent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL
Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL

Vicepreşedintele PNL Laurenţiu Leoreanu cere demisia lui Liviu Pop, după ce Ministerul Educaţiei a transmis circulare în toate judeţele din ţară în care îi ameninţă cu „sesizarea organelor de stat” pe profesorii care folosesc la clasă materiale auxiliare. Laurenţiu Leoreanu publică şi documentul. Elevii de clasa a V-a au fost lăsaţi fără manuale de Ministerul Educaţiei şi sunt nevoiţi să lucreze după un compendiu.

„Ministerul Educaţiei îi ameninţă pe profesorii care doresc să muncească mai mult pentru elevii lor. Într-o circulară transmisă peste tot în ţară, care a creat o revoltă fără precedent în rândul corpului profesoral şi pe care o pun la dispoziţia presei, ministerul Educaţiei interzice profesorilor să folosească materialele auxiliare la clase, ba chiar îi ameninţă pe profesorii care fac acest lucru cu «sesizarea organelor de stat». «Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea şi autorizarea auxiliarelor şcolare în  unităţile de învăţământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare şcolare neaprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale», precizează aceasta. Circulara se încheie apoteotic: «Precizăm că, în cazul în care nu va fi respectată această obligaţie, Ministerul Educaţiei Naţionale îşi rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate». Nu m-ar mira ca în curând ministrul Liviu Pop să creeze şi o Miliţie a ministerului Educaţiei, menită să îi sancţioneze şi să-i excludă din învăţământ pe profesorii care nu respectă întocmai regulile impuse de PSD. Gestul este un „ceauşism” fără precedent, iar Liviu Pop trebuie să demisioneze imediat din funcţie sau să fie demis de premierul Mihai Tudose. Fără culegeri, compendii şi alte materiale auxiliare, cum pot face profesorii învăţământ de calitate? Am fost o viaţă profesor de matematică, nici cei mai comozi profesori nu se bazau doar pe manualele de la clasă în procesul de învăţământ. Înţeleg că scopul PSD este uniformizarea gândirii tinerilor pentru a-i transforma în masă de manevră, dar nu putem reveni la perioada de dinainte 1989. Fără a folosi cuvinte mari, circulara ministerului Educaţiei este un «ceauşism» fără precedent ”, arată Leoreanu. 

Vicepreşedintele PNL a punctat şi că răspunsul oferit de ministerul Educaţiei în privinţa suprapunerii examenelor de competenţe la bacalaureat cu orele de la clasă este aberant.

„Ministerul Educaţiei ar putea să îşi schimbe lejer denumirea în Ministerul Gafelor. Mulţumesc pentru răspunsul venit dinspre ministerul condus de Liviu Pop privind o problemă pe care am semnalat–o zilele trecute şi anume suprapunerea evaluărilor competenţelor din cadrul examenului de Bacalaureat cu orele de la clasă, însă răspunsul oferit este aberant. În primul rând, să afirmi că liceele ar putea fi obligate să îşi programeze „Săptămâna Altfel” în perioada 12-22 februarie, atunci când se vor desfăşura examenele de competenţe, dovedeşte că nu ai avut niciun dram de strategie atunci când ai anunţat calendarul examenelor.  Mai mult, să afirmi, după începutul anului şcolar că această propunere este o discuţie „de principiu” dovedeşte că nu ai respect pentru elevi, profesori şi părinţi. Aceste lucruri trebuiau stabilite de luni de zile, învăţământul are nevoie de predictibilitate. Această inovaţie a ministrului Pop- desfăşurarea examenelor de competenţe în mijlocul anului şcolar- nu le oferă elevilor posibilitatea de a-şi consolida informaţiile şi de a se pregăti pentru această primă etapă a evaluării de final de liceu. Totul e un heirupism girat de PSD care bulversează sistemul de educaţie”, conchide Leoreanu. 

image
image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite