Dragnea, ironic: Reacţia României la ameninţările lui Putin a fost de o violenţă rară. Suntem conduşi foarte bine, pe calea maratonului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Mediafax

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus, ironic, că "reacţia României la ameninţările lui Putin a fost de o violenţă rară", "foarte puternică", adăugând: "Toţi am fost mândri că suntem români şi că suntem conduşi foarte bine, pe această cale a maratonului".

 

Liviu Dragnea a afirmat, luni, la Timişoara, unde a participat la un eveniment electoral, că reacţia României la declaraţiile lui Vladimir Putin privind scutul antirachetă este "de o violenţă rară".

"Reacţia României la ameninţările lui Putin a fost de o violenţă rară, s-au dus la un maraton... Deci cred că Putin, la ora asta, şi tot Ministerul Apărării din Rusia tremură, se ascund pe undeva prin Siberia, că s-au speriat foarte tare cu o asemenea ameninţare, cu un maraton, este de o violenţă nemaiîntâlnită şi vă spun, ne-a speriat inclusiv pe noi. Deci vă spun, e o reacţie foarte puternică, toţi am fost mândri că suntem români şi că suntem conduşi foarte bine, pe această cale a maratonului", a spus Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers, sâmbătă, la SemiMaratonul de la Sibiu, pentru a-şi susţine soţia, care a participat la proba de ştafetă. Carmen Iohannis a alergat pentru susţinerea unui proiect destinat copiilor născuţi prematur, care a presupus strângerea de fonduri pentru cumpărarea de aparate pentru Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean din Sibiu.

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat, din nou, România şi Polonia, suţinând că cele două state din Europa de Est ar putea să ajungă în raza de acţiune a rachetelor ruseşti doar pentru că deţin elemente ale scutului antirachetă american, pe care Moscova îl consideră un risc pentru securitatea naţională, scria Reuters.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că afirmaţiile preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în legătură cu scutul antirachetă din România pot fi interpretate ca o ameninţare la adresa securităţii regiunii, Putin ignorând caracterul pur defensiv al scutului şi conformitatea lui cu Carta ONU.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite